Napolyon'un yıldızı, filmin "tuhaf" seks sahnelerini anlattı

Britanyalı oyuncu, İmparatoriçe Joséphine'i canlandırıyor

Fransız eleştirmenler, "kazara komik" dedikleri tarihi epik filmi eleştirmişti (Apple TV)

Napolyon'un (Napoleon) yıldızı Vanessa Kirby filmin tuhaf seks sahnelerini ve bunları nasıl ele aldığını anlattı.

Kirby, Ridley Scott'ın son filminde Joaquin Phoenix'in canlandırdığı Napolyon Bonapart'ın eşi İmparatoriçe Joséphine rolünde. 

"Komik olmasını istedik"

Tarihi drama Bonapart'ın yükselişini, güçten düşüşünü ve Joséphine'le ilişkisini inceliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irish Independent'a verdiği röportajda Kirby, Napolyon'daki tuhaf sahneleri ve Phoenix'le bunlara nasıl yaklaştıklarını anlattı.

35 yaşındaki Kirby, bazı sahnelerdeki mizah duygusunun kasıtlı olduğunu doğrulayarak, başrol oyuncusu Phoenix'le Bonapart ve Joséphine'in "alışılmadık" ve "tuhaf bir ilişkileri" olduğunu düşündüklerini söyledi.

"Sanırım komik olmalarını istedik" diyen Britanyalı aktris sözlerini şöyle sürdürdü:

Joaquin ve ben en başından beri diyorduk ki 'Bakın bu alışılmadık olacak, bu çok sıradışı, tuhaf bir ilişki'. Bu yüzden tipik bir dönem draması ya da tarihi dönemi yansıtan bir şey olmasını istemedik çünkü öyle değildi, öyle hissettirmiyordu. Seks sahnelerinde bile, her seferinde farklı bir şekilde oynadığımızı hatırlıyorum ve çoğu zaman Joaquin ve ben çekim arasında gülüyorduk.

Napolyon, Fransız İmparatorunun Joséphine'e karşı son derece savunmasız olduğuna ve kolayca etkilenebildiğine de odaklanıyor. 

158 dakika uzunluğundaki film ayrıca çiftin ilişkisinin son derece çalkantılı ve toksik olduğunu ve her iki taraf için de çok fazla kalp kırıklığına sebebiyet verdiğini öne sürüyor. 

Eleştirmenleri böldü

Gladyatör'ün (Gladiator) 85 yaşındaki yönetmeninin son filmi Napolyon'a gelen eleştiriler bölünmüş durumda. Bazıları tarihi epik filmi "başyapıt" diye överken, kimileri de filmi tarihi yanlışlıkları nedeniyle eleştiriyor.

Başrol oyuncusu Phoenix, kısa süre önce Empire'a verdiği röportajda filmin "Ridley'nin gözünden anlatılan bir deneyim" olduğunu söylemiş ve eklemişti:

Napolyon'u gerçekten anlamak istiyorsanız, muhtemelen kendi araştırmanızı ve okumanızı yapmalısınız.

Halen vizyonda olan Napolyon, sinemalardaki gösteriminin ardından Apple TV+'ta da yayımlanacak.


Independent Türkçe, ScreenRant, Irish Independent

DAHA FAZLA HABER OKU