Eski OpenAI CEO'sunu işe alan Microsoft'un hisseleri zirveyi gördü

ABD'li teknoloji devi Microsoft, ChatGPT'nin yaratıcısının yapay zeka departmanının başına geçeceğini açıklasa da o, yine de ChatGPT'ye geri dönebilir

(Reuters)

Microsoft hisseleri, OpenAI'ın kurucusu Sam Altman'ı ve yapay zeka firmasının diğer kilit isimlerini işe aldıktan sonra rekor seviyeye ulaştı.

OpenAI'nin önemli yatırımcılarından biri olan ABD'li teknoloji devi, Apple'ın ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi konumunda. Firmanın 21 Kasım'daki piyasa değeri sene başından bu yana 1 trilyon dolar artarak 2,8 trilyon doların üzerine çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Microsoft İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, cuma günü görevden alınana kadar ChatGPT'nin geliştirdiği OpenAI'ın başında olan Altman'ın, OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman'la birlikte yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft'a katılacağını duyurdu

Nadella, eski adı Twitter olan X'te "Sam Altman ve Greg Brockman'ın meslektaşlarıyla birlikte yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft'a katılacakları haberini paylaşmaktan son derece heyecan duyuyoruz" diye yazdı.

Onlara başarıları için gereken kaynakları sağlamak üzere hızla harekete geçmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yeni pozisyonuna rağmen Altman'ın, OpenAI çalışanları arasında yönetim kuruluna karşı çıkan isyanın ardından eski şirketine dönmeye istekli olduğu bildiriliyor.

700'den fazla OpenAI çalışanı, yönetim kurulu istifa etmediği ve Bay Altman'ı yeniden CEO olarak atamadığı takdirde istifa etmekle tehdit eden bir mektup imzaladı.

Açık mektupta "Sam Altman'ın işine son verdiğiniz ve Greg Brockman'ı yönetim kurulundan çıkardığınız süreç, tüm bu çalışmaları tehlikeye attı, misyonumuzu ve şirketimizi sarstı" diye belirtildi.

Tutumunuz OpenAI'yi yönetme yeterliliğine sahip olmadığınızı açıkça ortaya koydu.

OpenAI yönetim kurulu üyesi Ilya Sutskever pazartesi günü yaptığı açıklamada, Altman'ın işten çıkarılmasındaki rolünden dolayı "derin pişmanlık" duyduğunu ve şimdi şirketi yeniden bir araya getirmek için çalıştığını söyledi.

Geçen hafta OpenAI'den ayrılmasının ardından Altman X'te şöyle yazmıştı:

OpenAI'de geçirdiğim zamanı çok sevdim. Kişisel olarak benim için ve umarım biraz da dünya için dönüştürücü oldu. En önemlisi de böylesine yetenekli insanlarla çalışmaktan keyif aldım. Sırada ne olduğu hakkında daha sonra söyleyeceklerim olacak.

Microsoft tarafından işe alındıktan sonra eski şirketine yeniden katılmak istediğine dair söylentilerin ortaya çıkmasının ardından Altman şunları yazdı:

Satya [Nadella] ve benim en büyük önceliğimiz OpenAI'ın yükselmesine devam etmesini sağlamaktır.

Ortaklarımıza ve müşterilerimize faaliyet istikrarını tam olarak sağlamaya kararlıyız. OpenAI / Microsoft ortaklığı bunu gayet mümkün kılıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU