Görevimiz Tehlike 7'nin nefes kesen sahnesi meğer çok gerçekçiymiş

"Aslında çok yaygın"

53 yaşındaki Simon Pegg, 2006 yapımı Görevimiz Tehlike 3'ten bu yana Ethan Hunt'ın ortaklarından Benji Dunn'ı canlandırıyor (Paramount)

Görevimiz Tehlike serisinin son filmi Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'deki (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One) nükleer bomba sahnesi, patlayıcı mühimmat imha teknisyeni tarafından mercek altına alındı.

"Her şey mümkün"

Yönetmenliğini bir kez daha Christopher McQuarrie'nin üstlendiği, uzun soluklu serinin son halkasında Tom Cruise'un canlandırdığı süper ajan Ethan Hunt, Entity (Varlık) diye bilinen bir yapay zeka tehdidini alt etmek üzere geri dönmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde, Simon Pegg'in canlandırdığı Benji'nin, Abu Dabi'deki havalimanında bulduğu nükleer bombayı etkisiz hale getirmeye çalıştığı sahne de dahil olmak üzere pek çok çarpıcı sekans yer alıyor.

Insider'a konuşan deneyimli patlayıcı imha uzmanı Jay Ly, Benji'nin nükleer bombayı etkisiz hale getirmeye çalıştığı sahneyi inceledi.

Benji, yapay zeka kontrollü cihazı etkisiz hale getirirken bazı ciddi hatalar yapsa da sahne bir bütün olarak 10 üzerinden şaşırtıcı derecede yüksek bir puan aldı.

"Eğer birisi filmdeki gibi basit nükleer cihaz yapacaksa her şey mümkündür" diye söze başlayan bomba uzmanı, şöyle devam etti:

Nükleer silahların patlamaya hazır hale getirilmesinin pek çok yolu var. Devlet destekli ve devlet destekli olmayanlar var. Devlet destekliler her türlü farklı protokole, güvenlik önlemlerine sahip olacaklardır. Devlet destekli olmayanlar, eğer birisi bu şifre gibi doğaçlama bir nükleer cihaz yapacaksa, sizin sesinizi, benim sesimi, durum ne olursa olsun, duyduğunda patlamaya hazır hale gelebilir.

"Aslında çok yaygın"

Sahneyi izleyen patlayıcı mühimmat imha teknisyeni, "Görünüşe göre sahte bir bomba" diyerek ekledi:

Gerçek hayatta bu gibi aldatmacalar aslında çok yaygındır. Özellikle Irak ve Afganistan'da... Esasen istihbarat toplama aracı olarak kullanılıyorlardı. Yola koyarlardı, tamamen sahte. Tüm prosedürü izliyor, videoya kaydediyorlardı. Olay yerindeki tüm çılgınlıklara rağmen, insanlar hakkında istihbarat toplamak için bir aldatmaca kullanmak, kesinlikle doğru. 

Bomba imha uzmanı Jay Ly, "Buna 10 üzerinden 8 vereceğiz" diyerek sahnenin son derece gerçekçi olduğunu söyledi. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU