Oyunculuğu bırakan Gwyneth Paltrow: "Beni sete döndürebilecek tek bir aktör var"

Oscar ödüllü oyuncu ve Goop'un kurucusu, "Muhtemelen beni her zaman geri döndürebilir" dedi

(Reuters)

Gwyneth Paltrow, onu emeklilikten çıkarıp başka bir filmde oynamaya ikna edebilecek tek bir yıldız olduğunu söyledi.

Aşık Shakespeare'in (Shakespeare in Love) Oscar ödüllü yıldızı, 2019'da Avengers: Endgame'de görünerek Marvel gerekliliklerini yerine getirdikten sonra film endüstrisinden çekilme sözünü yerine getirdi.

Sağlıklı yaşam markası Goop'un kurucusu Paltrow, 2020'de Bazaar'a verdiği demeçte, yıllar geçtikçe işi çevreleyen karmaşaya artan küçümsemesini dile getirdi:

Oyunculuk yaparken kendimi gerçekten tükettim. Marşa bastığımda, yılda üç ila beş film yapıyordum.

Sete giderken karavanda oturmak, makyaj rötuşlarını yaptırmak gibi küçük şeylere bile nasıl dayanabileceğimi bilmediğim bir noktaya gelmiştim.

Halihazırda karara bağlanmış hiçbir filmde rolü olmayan Paltrow, kendisini mesleğe dönmeye ikna edebilecek tek bir aktör olduğunu söyledi: Avengers'taki rol arkadaşı Robert Downey Jr.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hafta New York'ta düzenlenen CFDA Moda Ödülleri'nde Entertainment Tonight'a konuşan Paltrow şunları söyledi:

İşim nedeniyle şu anda oyunculuk yapmam çok zor. Ama sanırım Robert Downey Jr. beni her zaman geri döndürebilir.

Bu yorumlar, Variety'nin, Marvel'ın son yıllarda kârlarında yaşanan düşüşün ardından Downey Jr'ı Marvel Sinematik Evrenine (MCU) geri çekmeyi umduğunu iddia eden haberinin ardından geldi. Iron Man oyuncusu Downey Jr. geri dönmeyi kabul ederse, Paltrow'dan eşi Pepper Potts rolünü yeniden canlandırmasını istemesi muhtemel görünüyor.
 

rdj ve gwyneth paltrow
"Iron Man"den Robert Downey Jr ve Gwyneth Paltrow (Marvel Studios) 


Ancak 2021'de, kendini "ev kuşu" ilan eden Paltrow daha önce gişe canavarı filmlerde oynamayı sevmediğini çünkü bunun "altı ay boyunca otel odalarında tek başına kalmasını" gerektirdiğini söylemiş ve şunu belirtmişti:

Ben böyle biri değilim.

SiriusFM'de yayınlanan Quarantined with Bruce programında konuşan Paltrow, 1999 Oscar Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıktan sonra maruz kaldığı "yoğun kamuoyu incelemesi" nedeniyle "oyunculuğun parlaklığının bir kısmının yavaş yavaş azaldığını" ifade etti.

Sanırım 26 yaşındayken hedefi on ikiden vurduğunuzda ve açıkçası oyunculuğu o kadar da sevmeyen, ölçütlere dayalı bir insan olduğunuz ortaya çıktığında, 'Peki' dedim. 

Bunun yapmaya değmeyeceğini düşünmek gibi değildi, bir nevi şöyle hissettim, peki, şimdi kim olmam gerekiyor? Neye doğru gidiyorum?


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU