Eşinin ailesi Gazze'de mahsur kalan İskoçya Başbakanı: "Bu bir işkence"

"Yüz kişiyle birlikte saklandıkları evde 6 şişe suları kaldı"

Hamza Yusuf, martta İskoçya Ulusal Partisi liderliğine seçilerek ülkenin ilk Müslüman lideri olmuştu (Reuters)

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze'de mahsur kalan kayınvalidesi ve kayınpederinin, 100 kişiyle birlikte bir evde saklandığını ve sadece 6 şişe sularının kaldığını açıkladı.

BBC'ye konuşan Yusuf, "Bu bir kabus. Bizim için bir kabus ama onlar için işkence. Uyuyamıyorlar ve tabii ki evin bombalanmasından endişeliler" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yusuf, eşinin ailesinin saklandığı evdeki 100 kişinin içinde yeni doğan bir bebeğin de olduğunu söyledi.

Elizabeth ve Macid El-Nakla, Hamas saldırılarının ardından hasta bir akrabalarını ziyarete gittikleri Gazze'de mahsur kalmıştı.

Bölgeye gönderilen insani yardımların yetersizliğine dikkat çeken Hamza Yusuf, "İhtiyaç duyulandan çok az seviyede yardım damlalarının bölgeye gittiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü insani yardım taşıyan 20 tır Mısır'dan Gazze'ye giriş yapmıştı. Yardım örgütleri 2,2 milyon nüfuslu Gazze'ye gönderilen bu yardımı "okyanusta bir damla" olarak tanımlıyor.

Yusuf, eşinin ailesinin bir sonraki geceyi görüp görmeyeceklerini bilmeden beklediklerini söyledi.

Birleşik Krallık hükümetinin Gazze'deki siviller için güvenli koridor oluşturması gerektiğini belirten İskoç lider, "Sadece benim kayınvalidem ve kayınpederim değil, orada acı çeken çok fazla adam, kadın ve çocuk var" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly ise, Britanya vatandaşlarının bölgeden ayrılabilmesi için İsrail ve Mısır hükümetleriyle görüştüklerini söyledi.

hamza yusuf
Elizabeth ve Macid El-Nakla​​​​​​​ (Yusuf ailesi)


İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

İsrail, 7 Ekim'de başlatılan Aksa Tufanı operasyonuna Demir Kılıçlar operasyonuyla yanıt verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı rakamlara göre, İsrail ordusunun bombardımanlarında Gazze'de 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın, 217'si yaşlı olmak üzere 5 bin 87 kişi ölürken, yaralı sayısı da 15 bin 273'e yükseldi.

İsrail ise Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 kişinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını duyurdu.


Independent Türkçe, Arab News, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU