Görevimiz Tehlike 8'in vizyon tarihi ertelendi: Filmin adı da değişiyor

Tom Cruise'un başrolde olduğu aksiyonun 28 Haziran 2024'te gösterime girmesi bekleniyordu

Christopher McQuarrie'nin yönettiği Görevimiz Tehlike 7, dünya çapında 567,5 milyon dolar hasılat yapmıştı (Paramount)

Marvel Studios'un oyuncuların grevi nedeniyle Deadpool 3'ü ertelemesinin ardından, Paramount da gelecek yılın programında değişiklikler yaptı.

2024'ün en beklenen filmlerinden Görevimiz Tehlike 8'in (Mission: Impossible 8) vizyon tarihi neredeyse bir yıl ileri atılarak 2025'e ertelendi. 

Tom Cruise'un başrolde olduğu meşhur casusluk serisinin bir sonraki filmi, bu yaz vizyona giren Görevimiz Tehlike - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm'ün (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One) doğrudan devamı niteliğinde olacak. 

İsmi de değişecek

Hollywood Reporter'dan Aaron Couch, merakla beklenen aksiyon filminin gösterim tarihinin bir yıl ertelendiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla doğruladı.

Görevimiz Tehlike serisinin yeni filminin gösterim tarihi 28 Haziran 2024 olarak belirlenmişti. Ancak oyuncuların grevi nedeniyle film 23 Mayıs 2025'te vizyona girecek.

Couch'un aktardığına göre ayrıca filmin ismi de değiştirilebilir ve Ölümcül Hesaplaşma İkinci Bölüm (Dead Reckoning Part Two) kısmı çıkarılabilir. 

Cruise'un süperajan Ethan Hunt'ı canlandırdığı filmde Hayley Atwell, Simon Pegg, Ving Rhames ve Vanessa Kirby de geri dönmesi beklenen oyuncular arasında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görevimiz Tehlike 8, oyuncuların devam eden grevi nedeniyle gösterim tarihi ertelenen birçok filmden sadece biri. 

Ertelenen diğer filmler arasında Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) ve Godzilla x Kong: The New Empire da yer alıyor.

Senaristlerin grevinin sona ermesi, Amerika Yazarlar Birliği üyelerinin gelecek filmler üzerinde çalışması anlamına gelse de tüm oyuncular iş bıraktığı için yeni bir şey çekilemiyor. 

Ayrıca oyuncular grevdeyken gelecek projelerinin tanıtımını da yapamıyor. Bu da vizyona girmeye hazır büyük filmlerin her zamanki gibi basında yer alamayacağı anlamına geliyor.

Oyuncuların grevi süresince başka büyük filmlerin vizyon tarihlerinin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu.


Independent Türkçe, Deadline, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU