Ünlü yönetmen, Halle Berry'nin X-Men 3'te oynaması için nasıl kandırıldığını anlattı

Yönetmen söz konusu açıklamayla ilgili "Bunu söylemememin gerekip gerekmediği umurumda değil" dedi

Halle Berry, X-Men: Son Direniş'te Storm rolünde (20th Century Fox)

Yönetmen Matthew Vaughn, Halle Berry'nin 2006 yapımı X-Men filminde başrol oynaması için kandırıldığını iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Berry, Brett Ratner'ın yönettiği 2006 yapımı filmde Marvel karakteri Storm'u oynadı. Oyuncu, bu rolü daha önce X-Men (2000) ve X-Men 2 (2003) filmlerinde canlandırmıştı.

Vaughn başlangıçta X-Men: Son Direniş'i (X-Men: The Last Stand) yönetmesi için işe alınmış ama nihayetinde projeden ayrılmıştı.

Vaughn şimdi kararının, dağıtımcı 20th Century Fox'un iddiaya göre Berry'yi devam filmine katılmaya ikna etme şeklini öğrenmesinden kaynaklandığını öne sürüyor.

Diğer filmleri arasında Kick-Ass ve Kingsman serisi de bulunan yönetmenin iddiasına göre, Berry X-Men: Son Direniş'te başrol oynamaya, açılış sahnesinde karakterine öncelik veren sahte bir senaryo kullanılarak ikna edilmiş.

MovieWeb tarafından altı çizildiği üzere, New York Comic-Con'daki bir panelde konuşan Vaughn, bunun filmi bırakmasının "ana nedenlerinden biri" olduğunu iddia etti.

Vaughn izleyicilere şunları söyledi:

Bu gerçek bir hikaye ve söylemememin gerekip gerekmediği umurumda değil. Hollywood gerçekten politik ve tuhaf. Bir yöneticinin ofisine gittim ve bir X3 senaryosu gördüm. Çok daha kalındı. 'Bu taslak nedir?' diye sordum. 'Onu kafana takma' falan dedi.

Ben de elime alıp ilk sayfayı açtım. Şöyle yazıyordu: 'Afrika. Çocuklar susuzluktan ölüyor ve Storm tüm bu çocukları kurtarmak için bir fırtına yaratıyor'. Bunun epey havalı bir fikir olduğunu düşündüm.

Vaughn şöyle devam etti:

'Bu ne?' diye sordum. Dediler ki, 'Bu Halle Berry'nin senaryosu, malum henüz imzalamadı. Olmasını istediği şey bu. Ve imzalar imzalamaz bunu çöpe atacağız.'

'Eğer Storm'u oynayan Oscar ödüllü bir kadın oyuncuya bunu yapacaksanız, ben bırakıyorum' diye düşündüm.

Sonunda Berry, Simon Kinberg ve Zak Penn'in yazdığı filmde başrol oynadı. Ancak Berry, Charles "Profesör X" Xavier (Patrick Stewart) ve Erik "Magneto" Lehnsherr'in (Ian McKellen) 1986'da ailesinin evinde genç Jean Grey'le tanışmasını gösteren flashback açılış sahnesinde yer almıyor.

The Independent yorum için Berry'nin yanı sıra 2019'da Fox'u satın alan Disney'le de temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Vaughn, X-Men: Son Direniş yerine Yıldız Tozu'nu (Stardust) yönetti. Ancak 2011'de X-Men: Birinci Sınıf'ın (X-Men: First Class) yönetmenliğini üstlendi.

Berry, 2014'te Bryan Singer tarafından yönetilen X-Men: Geçmiş Günler Gelecek'te (X-Men: Days of Future Past) Storm rolüyle seriye geri döndü.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU