Filistinliler "kıtlık" korkusuyla market ve benzin istasyonlarına akın ediyor

Filistin Ekonomi Bakanlığı, "kapanma devam ederse temel ihtiyaç maddelerinin mevcudiyetinin devam etmeyeceği" konusunda uyarıda bulundu

Filistinliler, Batı Şeria'daki market, mağaza ve benzin istasyonlarına akın etti / Fotoğraf: Independent Arabia

İsrail'in "savaş hali" ilanı, Filistinlilerin ciddi bir kıtlık korkusuyla yiyecek stoklamak için marketlere koşmasına neden oldu.

İsrail ordusunun tüm alanları kapsamlı bir şekilde kapatması, limanları ve geçişleri engellemesi nedeniyle binlerce kişi benzin istasyonlarının önünde toplandı.

Filistinliler kendilerine temel gıda maddeleri, elektrik, su ve hatta ilaç sağlamak konusunda çoğunlukla İsrail'e bağımlı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kapı ve bariyerler

Bu bağımlılık, İsrail'den su, elektrik ve bazı mallar gibi doğrudan ithalatlara veya gıda malzemelerinin, ilaçların ve yakıtın yurt dışından geçişler ve limanlar yoluyla bölgeye girişine kadar uzanıyor.

İsrail ordusunun 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana Batı Şeria'daki şehir ve kasabaları kapsamlı bir şekilde kapatması nedeniyle yerel ürünleri Filistinlilere ulaştırmak bile son derece zor.

İsrail ordusu kapılar, bariyerler ve beton küplerle valilikleri birbirinden izole etti.

Filistin Ekonomi Bakanlığı vatandaşlara önümüzdeki haftalarda temel ihtiyaçların yerel pazarlarda bulunabileceği konusunda güvence vermesine rağmen, "kapanma devam ederse bunun devam etmeyeceği" uyarısında bulundu.

Bakanlık sözcüsü İbrahim el-Kadı, Filistinlilerin "temel gıda maddelerini stoklamak amacıyla benzeri görülmemiş bir şekilde pazarlara ve mağazalara akın ettiğini" söyledi.

Ayrıca Filistin pazarında gıda tedarikinin mevcut olduğunu ve bunların bir kısmının birkaç ay yeteceğini açıkladı ancak limanların kapalı kalmaya devam etmesi halinde unun en fazla üç ay süreyle mevcut olacağına dikkat çekti.

Yetkili, İsrail ile Batı Şeria şehirleri arasındaki geçişlerin kapatılması nedeniyle gıda ürünleri tedarikinde günlük sorun yaşandığına dikkat çekti.


Yakıt mevcut

Kadı, Filistinli sürücülerin kamyonlarını hareket ettirme korkusunun mal tedarikini etkilediğinden şikayetçi oldu.

Hamas'ın geçen cumartesi günü İsrail'e düzenlediği saldırının başlangıcında Filistinliler, benzin istasyonlarında benzin ve motorin bulunmamasından şikayetçi olsalar da bundan sonra İsrail'den akaryakıt ithalatı her zamanki gibi devam etti.

Filistin Petrol İdaresi Genel Müdürü Mecdi Ebubekir, "Batı Şeria'nın tüm vilayetlerinde, pazara ihtiyaçları karşılamaya yetecek miktarda yakıt tedarik edildiğini" bildirdi.

Ebubekir, akaryakıtta herhangi bir kesinti olmadığını ancak "tedarikte piyasa ihtiyacını etkilemeyen hafif bir düşüş olduğunu" vurguladı.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU