Yönetmeni açıkladı: Bir Stephen King uyarlaması daha gelebilir

The Boogeyman gişede 82,3 milyon dolar kazanmıştı

The Boogeyman'in başrollerinde Sophie Thatcher, Chris Messina ve Vivien Lyra Blair rol alıyor (20th Century Studios)

Yılın iddialı korku filmlerinden The Boogeyman'in yönetmeni Rob Savage, beyazperdeye taşımayı umduğu bir başka Stephen King öyküsü olduğundan bahsetti.

Yönetmen Savage'ın son filmi, King'in 1973 tarihli aynı adlı kısa öyküsünün uyarlamasıydı. Film, bazı eleştirmenlerin beğenisini kazansa da kötü yorumlar da almıştı. Korku filmi, gişede 82,3 milyon dolar kazanmayı da başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Comicbook.com'a konuşan Savage, The Boogeyman'in ardından, Amerikalı yazarın Umacılar (The Langoliers) adlı hikayesini de beyazperdeye taşımak istediğini söyledi.

Yönetmen, hikayenin film haklarıyle ilgili düzenlemelerin yapılabileceğini umduğunu anlatırken, filmin nasıl sunulacağına dair birçok fikri olduğunu açıkladı.

"Haklar söz konusu olduğunda biraz yaramazlık var ama umarım bunu halledebiliriz" diyen 31 yaşındaki Savage, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kısa öyküden yola çıkarak bunu geliştirmek için harika bir fikrimiz var. King'in eserlerinden uyarlananlar arasında bunun hakkının verildiğini hiç sanmıyorum. Bir korku filminde keşfedildiğini hiç görmediğim fikirlerle oynuyor.

King'in öyküsünden yola çıkarak kozmik bir korku filmi yapılabileceğini vurgulayan Britanyalı yönetmen, ekledi:

Film tamamen zamanı esnetmek ve sıkıştırmakla ilgili ve bu alanda romanda olanın ötesine geçen pek çok harika, eğlenceli şey yapabilirsiniz. Bu konuda çok heyecanlıyım. Bence bunun gerçekleşme şansı yüksek.

King'in 1990'da yazdığı Gece Yarısını Dört Geçe (Four Past Midnight) kitabındaki 4 öyküden biri olan Umacılar, Boston'a giden bir uçaktakilerin ortadan kaybolduğunu fark eden 11 kişinin hikayesini anlatıyor. 

Hikaye 1995'te aynı adlı bir mini diziye uyarlanmış, hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler almıştı.


Independent Türkçe, Comicbook.com, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU