Stranger Things kitabı çok sevilen karakterin geçmişine ışık tutuyor

Netflix'in sevilen dizisinin öncesini anlatan roman, karakterin trajik geçmişini gün yüzüne çıkardı

Duffer Kardeşlerin yaratıcısı olduğu Stranger Things'in 5. ve son sezonunun 2025 sonunda gösterime girmesi bekleniyor (Netflix)

İlk olarak 2016'da Netflix'te gösterime giren Stranger Things, platformun en popüler dizilerinden biri haline gelmişti. 

Geçen yıl yayımlanan 4. sezon, izleyicileri yeni kötü karakter Vecna'yla mücadelede hayatını kahramanca feda eden Eddie'yle tanıştırmıştı.

Eddie'nin rock yıldızı olma hayali

Dizinin 5. sezonu için heyecanlı bekleyiş sürerken Entertainment Weekly, Caitlin Schneiderhan'ın yakında çıkacak olan Stranger Things: Flight of Icarus (Stranger Things: İkarus'un Uçuşu) adlı romanından bir alıntı paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Roman, Eddie'nin 4. sezondaki olaylardan iki yıl önceki hayatını anlatıyor ve karakterin müzisyen olma hayallerine odaklanıyor.

Alıntıda Eddie'nin bir kayıt stüdyosuna girip etrafı incelediği ve ardından yapımcıya annesinin o henüz 6 yaşındayken öldüğünü açıkladığı belirtiliyor. 

Joseph Quinn'in canlandırdığı Eddie Munson, 4. sezonda belki de en sevilen oyuncu olarak öne çıkmıştı. Zaman zaman gürültücü ve asi olsa da, ilk bölüm onun ne kadar nazik olabileceğini de ortaya koymuştu.

Chrissy'nin cinayetinde baş şüpheli haline gelen Eddie, sadece kanundan değil, bir grup kana susamış kanunsuz lise öğrencisinden de kaçmak zorunda kalmıştı.

Metallica efsanesi Master of Puppets'ı çalmıştı

Yaşadığı talihsizlikler izleyicilerin onu kolayca desteklemesini ve sezon ilerledikçe daha da sevmesine imkan sağlamıştı. 

Stranger Things'in 4. sezon finalinde gerçek bir kahramana dönüşen Eddie, Metallica'nın meşhur şarkısı Master of Puppets'ı çalarak dizinin kötüsü Vecna'nın dikkatini dağıtmış ve arkadaşlarını kurtarmak için kendini feda etmişti.

Eddie, 5. sezon için geri dönmeyecek gibi görünse de yaklaşan prequel (orijinal yapımdan önceki olayları anlatan dizi, film ya da kitap), hayranların favori karakterinin hikayesini genişletiyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU