Facebook'un yeni yapay zeka aracı "tamamen kaçık" çıkartmalar üretiyor

Kullanıcılar çıplak ünlüleri, çocuk askerleri ve Alex Jones'un bir köpeği öptüğünü gösteren çıkartmaları paylaşıyor

Karl Marx, Mark Zuckerberg, Alex Jones, bir çocuk asker ve çizgi film karakterlerinin yapay zekayla üretilmiş görüntüleri (Meta/Derleme)

Facebook kullanıcıları silah kullanan çizgi film karakterleri, çıplak ünlüler ve çocuk askerlerin görüntülerini paylaşırken bunların hepsi, uygulamanın yapay zekayla çıkartma yapan yeni özelliği kullanılarak üretildi.

Ana şirket Meta'nın geçen hafta sunduğu yeni özellik Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp kullanıcılarının komutlar yazarak yapay zekayla çıkartmalar üretmesine imkan tanıyor.

Uygulamayı kullanarak "Waluigi tüfek", "çocuk asker", "Karl Marx büyük göğüsler" ve "Trudeau kalçalar" komutlarıyla çıkartmalar yapan 3D sanatçısı ve illüstratör Pier-Olivier Desbiens, eskiden Twitter diye bilinen X'te "Bu işe karışan hiç kimsenin herhangi bir şeyi etraflıca düşündüğünü sanmıyorum" diye yazdı.

Gerçekten de hayal edilebilecek en aptal gelecekte yaşıyoruz.

Başka bir kullanıcıysa komplo teorisyeni Alex Jones'un bir köpeği öptüğü, yapay zekanın ürettiği bir çıkartma paylaştı. Kullanıcı "Bu tamamen kaçık bir şey" diye yazdı.

The Independent yorum için Meta'yla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halihazırda yeni yapay zeka çıkartmaları yalnızca İngilizce konuşan ve sınırlı sayıdaki kullanıcının erişimine açıkken Meta, bu özelliği daha geniş çapta piyasaya sürmeyi planlayıp planlanmadığını henüz doğrulamadı.

Meta geçen hafta yayımladığı blog yazısında "Llama 2'nin teknolojisini ve görüntü üretmede temel modelimiz Emu'yu kullanan yapay zeka aracımız, metin komutlarınızı saniyeler içinde birden fazla benzersiz, yüksek kalitede çıkartmaya dönüştürüyor" diye duyurmuştu.

Bu yeni özellik... her an nasıl hissettiğinizi ifade etmek için sonsuz sayıda seçenek sunuyor.

Çıkartma özelliğini ilk kez 2013'te kullanıma sunan Meta; Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp kullanıcılarının her ay milyarlarca çıkartma gönderdiğini iddia ediyor.

 


OpenAI'ın DALL-E 3'ü gibi yapay zekayla görüntü üreten diğer araçlarda kötüye kullanımı önlemek için sınırlamalar uygulanıyor. Kullanıcılar şiddet veya gerçek kişileri içeren görüntüler üretemiyor fakat içeriği üretme yollarına sınırlama getirmeyen başka üretken yapay zeka platformları da mevcut.

Meta yeni özelliği duyurduğu blog yazısında yapay zeka araçlarının kötüye kullanılma ihtimali nedeniyle bunların "adım adım" kullanıma sunulduğunu belirtmişti.

Yazıda, "Sorumlu yapay zeka taahhüdümüze uyarak, güvenlik performansını iyileştirmek için ürünlerimizi stres testine tabi tutuyor ve bu teknolojinin sorumlu kullanımını ilerletmek adına karar alıcılar, akademiyle sivil toplumdaki uzmanlar ve sektörümüzdeki diğer kurumlarla düzenli işbirliği yapıyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Teknolojiler geliştikçe ve kullanıcıların bunları günlük yaşamında nasıl kullandığını gördükçe bu özellikleri yinelemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU