Eleştirmenler Disney+'taki korku filmini övmeye doyamadı

22 Eylül'de yayımlanan filmde neredeyse hiç diyalog yok

Başroldeki Kaitlyn Dever, Dopesick'teki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Emmy adaylığı almıştı (Hulu)

Korku filmi hayranlarını Disney+'ta iki türü birden harmanlayan heyecan verici bir yapım bekliyor. No One Will Save You, izleyicilere uzaylı saldırısı temasını sunarken aynı zamanda heyecanı yüksek tutan bir ev istilası filmi de veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

No One Will Save You için eleştirmenlerden gelen ilk tepkiler son derece olumlu. Sinema yazarları, filmi hem yazan hem de yöneten Brian Duffield'in uzaylı istilasını ele alış tarzına bayıldı.

CinemaBlend'den Eric Eisenberg, mükemmele yakın bulduğu filme 5 üzerinden 4,5 yıldız verdi. "Kaitlyn Dever, filmde neredeyse hiç diyalog olmadığı için şimdiye kadarki en zorlu rolünü üstleniyor ve bunu altından başarıyla kalkıyor" diyen Eisenberg, şöyle devam etti:

Yüksek konseptli bir bilimkurgu korku filmi. Tek başına yaşayan, toplumdan soyutlanmış bir kahramanı dehşete düşüren eski tarz gri uzaylılar ve müthiş sürprizlerle dolu, daimi korkunun olağanüstü uygulaması. Aynı zamanda Kaitlyn Dever'ın çarpıcı performansından güç alan minimalist bir karakter çalışması ve kederin büyüleyici keşfi. Bir harika ve orijinal tür filmleri için büyük bir kazanç.

"Bu film boş durmuyor"

SlashFilm'den Chris Evangelista filme 10 üzerinden 7 puan verirken, ekrana hükmetmeyi başardığı için Kaitlyn Dever'ı tebrik ediyor. Eleştirmene göre izleyicilerin heyecanın başlaması için uzun süre beklemesine gerek yok:

Bu film boş durmuyor millet! Zemini hazırladıktan sonra uzaylı istilasının ortasına itilerek başlıyoruz. Ancak bu, çoğu filmin genellikle sergilediği büyük ölçekli, şehri yok eden türden bir uzaylı faaliyeti değil. Bu daha samimi bir olay. Bu, ekonomik film yapımcılığının en iyi örneği. Duffield'ın hakkını teslim etmek gerek; ne yaptığını biliyor.

Punch Drunk Critics'ten Travis Hopson, filmdeki diyalog eksikliğinin sadece bir hile olmadığını, keyifli bilimkurguya ürkütücü bir katman eklediğini ve Brian Duffield'in en iyilerden biri olduğunu kanıtladığını söyleyerek No One Will Save You'ya 5 üzerinden 3,5 yıldız veriyor.

Tek kelime etmeden bütün bir filmi anlatabilecek kadar etkileyici pek fazla oyuncu yoktur. Neyse ki Duffield'ın elinde, en ufak yüz ifadesiyle çoğu kişinin tüm vücuduyla söyleyebileceğinden daha fazlasını söyleyebilen Kaitlyn Dever var. Duffield da boş durmuyor. Onu erkenden ve sık sık duygusal sıkıntıya sokuyor.

"Sesi sonuna kadar açın"

Bloody Disgusting'den Meagan Navarro bu film için izleyicilerin ışıkları kısmasını ve sesi sonuna kadar açmasını öneriyor:

Adrenalini sürekli yüksek tutan sadece yoğun aksiyon değil, Joe Trapanese'in müziği ve Will Files'la Chris Terhune'un tedirgin edici ses tasarımı. Aksiyon sahneleri ve sizi etkili bir şekilde bu dünyanın içine çeken ses tasarımı sayesinde, diyalog eksikliği ana temaya dramatik bir ağırlık katıyor.

"Büyüleyici"

Gizmodo'dan Germain Lussier da filmle ilgili şöyle yazdı:

No One Will Save You, Kaitlyn Dever'ın başrolde olduğu, şaşırtıcı, zorlama olmayan bir uzaylı istilası filmi. Küçük ama görsel efektler sayesinde asla öyle hissettirmiyor ve hikaye sizi sonuna kadar tahmin etmeye devam ediyor. Heyecan verici. Büyüleyici.

Hulu yapımı No One Will Save You, Disney+'ta halen yayında.


Independent Türkçe, CinemaBlend, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU