2022 yapımı korku filmini bilerek yanlış pazarlamışlar

"Bu aslında filmin yararına oldu"

Fede Alvarez'in yönettiği Nefesini Tut'ta başrolleri Stephen Lang, Jane Levy ve Dylan Minnette paylaşmıştı (Sony)

Hırsızlık için evine girenlere cehennemi yaşatan görme engelli bir adamın ve onun elinden kurtulmaya çalışanların gerilimli hikayesini anlatan Nefesini Tut (Don't Breathe), hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazanmıştı. 

Film o kadar tuttu ki 157 milyon dolardan fazla hasılat yapmayı başardı ve böylece 5 yıl aradan sonra devamı da çekildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2022 yapımı korku filmi Nefes Alma'nın (Old Man), Nefesini Tut serisiyle arasındaki bağlantı, başrol oyuncusu Stephen Lang'den ibaret. 

Ancak buna rağmen film, Rusya'da Nefesini Tut serisinin öncesini anlatan bir yan film olarak pazarlandı. Filmde Stephen Lang, kayıp bir yürüyüşçüyü yanına alan ve uğursuz bir kedi-fare oyununu başlatan bir münzeviyi canlandırıyor. 

Nefes Alma'nın yönetmeni Lucky McKee, JB Hi-Fi'a verdiği röportajda, Lang'in varlığı nedeniyle filminin Rusya'da Nefesini Tut: Başlangıç olarak pazarlandığını anlattı.

Dağıtımcının Lang'in 2016 yapımı filminin popülaritesinden faydalanma girişimlerine atıfta bulunan McKee, "Bu aslında filmin yararına oldu" diye itiraf etti.

Tıpkı İtalyanların zamanında Zombi 2 gibi filmlerle yaptıkları gibi.

Lucio Fulci'nin Zombi 2'si, George A. Romero'nun Ölülerin Şafağı'nın (Orijinal adı Dawn of the Dead olan film, İtalya'da Zombi adıyla alternatif bir kurguyla gösterime girmişti) devamı olarak tanıtılmıştı. Ancak Romero 1985'te çektiği Ölülerin Günü'yle (Day of the Dead) bu filmin gerçek devamını yaratacaktı.


Independent Türkçe, ScreenRant, JB Hi-Fi

DAHA FAZLA HABER OKU