Tunus, Avrupa Parlamentosu heyetinin topraklarına girmesini engelledi

Bu adım, Avrupa Birliği ile Tunus'un temmuz ortasında göçmen akışını azaltmayı amaçlayan bir anlaşma imzalamasının ardından geldi

Avrupa Birliği, göç anlaşmasına ilişkin Tunus ziyaretlerini tekrarladı / Fotoğraf: AFP

 

Tunus, Avrupa Komisyonu ile Tunus arasında imzalanan göç anlaşmasına ilişkin Avrupalı temsilcilerin eleştirilerinin ardından Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) bir heyetin Tunus'a girmesini engelledi.

Üçü Fransız olan beş temsilciden oluşan bu heyetin, "mevcut siyasi durumu daha iyi anlamak için" dün Tunus'a gitmesi planlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu Avrupa Birliği ile Tunus'un temmuz ortasında göçmen akışını azaltmayı amaçlayan bir anlaşma imzalamasının ardından geldi.

Alman Milletvekili Michael Gahler başkanlığındaki heyetin sivil toplum üyeleri, sendikacılar ve Tunus muhalefetinin temsilcileriyle görüşmesi bekleniyordu.

AP'nin haberine göre, AP heyetine yazılan bir mektupta Tunuslu yetkililer, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi'ndeki bu temsilcilere 'ulusal topraklara girmelerine izin verilmeyeceğini' bildirmekle yetindi.

AP üyesi Münir es Saturi ise, "Bu şaşırtıcı ve alışılmadık bir durum" ifadelerini kullandı.

Saturi Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in Avrupalı temsilcilerin ülke topraklarına girişi engellediğini ifade ederek, Said'in Avrupalı muhataplarını seçmek istediğini, Von der Leyen'in vadettiği yüz milyonlarca avroluk yardımı elde etmek için kamu temsilcilerine ihtiyacı olmadığına inandığını bildirdi.

Anlaşma kapsamında Brüksel, Tunus hükümetine yüz milyonlarca avroluk mali destek sağlama sözü verdi.

 

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU