Paralı asker şirketi, Ukrayna'da savaşmak isteyenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı

3 bin 400 euroya varan maaşlar ödeniyor

Ukrayna ordusu bünyesinde yer alan Uluslararası Tugay, tüm dünyadan gönüllüleri kabul ediyor (AP)

Ukrayna Savunma Bakanlığı'yla temasta olduğunu öne süren İspanya merkezli bir paralı askerlik şirketi, 3 bin 400 euroya varan aylık ücretlerle Ukrayna'ya asker gönderiyor.

Savaşa gönderilmesi planlanan 200 askerin, sektörde iki yıl deneyimli olması ve suç kaydı bulunmaması isteniyor.

Ukrayna ordusu bünyesindeki Uluslararası Tugay'da yer alması planlanan İspanyol paralı asker adayları savaşa yollanmadan önce zor bir teste de sokuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

G.O.A Tactical isimli şirket, Ukrayna'da savaşmak isteyen gönüllülerden, kazanılan askeri bir pozisyonu üç gün boyunca savunmalarını istiyor. Bunun için gönüllüler, iki gece ve üç gün boyunca uyumadan, kendilerine gösterilen stratejik noktayı savunuyor.

Şirketin direktörü Francisco Galvan, konuyla ilgili Euronews'e yaptığı açıklamada, "Tüm kurs içinde, en yüksek fire oranına sahip test bu" ifadelerini kullandı.

İspanya'daki paralı askerlik kursunda, bu zorlu testin yanı sıra askeri teçhizatla koşma, düşman siperlerini ele geçirme ve "temizleme" ve düşmanca ortamda stres testi gibi eğitimler de veriliyor.

Şirketin iddiasına göre 700 euro ödenerek katılınan 5 günlük eğitimin ardından Ukrayna Savunma Bakanlığı'yla 3 bin 400 euro'ya varan maaşlarla sözleşme imzalanabiliyor.

Sürecin nasıl işlediğiyle ilgili konuşan Galvan, "Şirketimizin Ukrayna dahil dünyadaki savunma bakanlıklarıyla temasları bulunuyor. Bizim yaptığımız savaşmak isteyen kişileri değerlendirmek ve bunu ilişkide olduğumuz yetkililere iletmek. Gönüllülerin onları araması gerekiyor ama bağlantıda olduğumuz kişiler bu telefonları bekliyor oluyorlar. Daha sonra gönüllü kişi bizden aldığı sertifikayı gösteriyor ve işi alıyor" dedi.


Sürecin bu şekilde yürütülmesi G.O.A Tactical'ın resmen bir paralı asker şirketi olarak kategorize edilmesini de engelliyor.

Şirketin İspanyol medyasına bildirdiği rakamlara göre, cephe hattında savaşan kişilere aylık 2 bin 800 euro, hat gerisinde idari işlerde görev yapanlara 1800 euro ve özel birliklerde görevlendirilenlereyse 3 bin 400 euro maaş ödemesi yapılıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatının üzerinden geçen 18 ayda, cephe hattında ölüm oranı bir hayli yüksek ve her iki taraf da askere alacak yeni kişiler arıyor.

Ukrayna ordusu asker sayısıyla ilgili rakamları açıklamaktan kaçınsa da, Statista Research'e göre Ukrayna saflarında savaşanların sayısı bir buçuk yılda ikiye katlanarak 500 bine kadar ulaştı.

ABD askeri istihbaratına göre, çatışmalarda her iki taraftandan da ölen veya yaralananların sayısıysa 500 bine kadar ulaşmış durumda.


Independent Türkçe, Euronews, Catalunya Press

DAHA FAZLA HABER OKU