Eleştirmenlere göre John Wick 4'ün öne çıkan karakteri kendi filmini hak ediyor

Yönetmen Stahelski, performansı alkış alan yıldız için "Doğru kişiyi bulduğumuzu biliyorduk" demişti

Sawayama, Akira rolü için okçuluk, kılıç dövüşü ve dövüş sanatlarını içeren kapsamlı bir eğitimden geçti (Lionsgate)

John Wick 4'ün gösterime girişi, serinin ilk üç filminin başarısının ardından merakla beklenmişti. Yılın en iyi aksiyon filmi olarak nitelendirilen 4. filmi diğerlerinden ayıran şey, farklı ve büyüleyici karakterler tanıtmasıydı. 

Filmde iz bırakan pek çok yeni karakter olsa da ayrı bir filmi diğerlerinden daha çok hak eden bir karakter öne çıkmıştı. 

Keanu Reeves'in de kadroda olmasına rağmen kendi ismine sahip Ballerina spinoff'unun yanı sıra John Wick evrenini ilerleten ve gelecek aylarda gösterime girecek dizi The Continental, serinin merakla beklenen projeleri. 

Rolü önce reddetmiş

Eleştirmenlere göre bu projeler, John Wick 4'teki dikkat çeken karakter için bir spinoff'un seriye uygun olabileceğini gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akira Shimazu, John Wick 4'ün en önemli karakterlerinden biri oldu. Japon asıllı şarkıcı, model ve oyuncu Rina Sawayama'nın canlandırdığı karakter suikastçılarla dolu bir kadroda öne çıkmayı başardı.

Sawayama başlangıçta rolünü reddetmişti ancak yönetmen Chad Stahelski, şarkıcının müzik ve performans geçmişinin yüksek oktanlı aksiyon serisiyle mükemmel bir uyum içinde olacağını düşündü.

Stahelski, bir röportajında şöyle demişti:

Görünüşü ve performanslarında tam bir animeden fırlamış gibiydi. Doğru kişiyi bulduğumuzu biliyorduk.

Osaka Continental'ın müdürü Koji Shimazu'nun kızı Akira'nın John Wick'le karmaşık bir ilişkisi vardı. Çünkü Wick'in Osaka'ya gelişi, babasının ölümüne yol açmıştı.

John Wick 4'ün sonu, Akira için yeni bir kapı açabilir

Babasının ölümünden önce Wick'in yanında dövüşmek zorunda kalan Akira, etkileyici dövüş yeteneğini sergilemişti. Hikayesi filmde kendine kısa bir yer bulan Akira, eleştirmenlere göre Yüksek Şura infazcılarıyla başa çıkabilecek dövüş yeteneğiyle kendi filmini hak ediyor. 

John Wick 4'ün finalinde Akira, babasını öldüren Caine'in peşine düşmüştü ve ona bıçakla yaklaşıyordu. Eleştirmenler, bu intikamın John Wick evrenindeki olası bir spinoff için ilgi çekici bir hikaye sunabileceğini düşünüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood News

DAHA FAZLA HABER OKU