Cillian Murphy, Batman'i Christian Bale'a kaptırması hakkında konuştu: "En iyisi oldu"

Oppenheimer'ın yıldızı süper kahraman rolü için düşünülse de yönetmen Christopher Nolan farklı bir karar vermişti

(AFP)

Cillian Murphy, Christian Bale'in kendisini Batman rolünde alt etmesinden memnun olduğunu söyledi. Murphy'nin böyle düşünmesinin bir nedeni, rol için fiziksel açıdan uygun olmadığına inanmasıydı.

İrlandalı oyuncu, Christopher Nolan'ın halen sinemalarda gösterilen son filmi Oppenheimer'da atom bombasının mucidi fizikçi J. Robert Oppenheimer'ı canlandırıyor.

Bu, Murphy ve Nolan'ın birlikte çalıştığı 6. film olsa da Murphy ilk kez başrolde yer alıyor.

Murphy'yle Nolan'ın ilk işbirliği, Nolan'ın fantastik DC üçlemesinin ilk filmi 2005 yapımı Batman Başlıyor'da (Batman Begins) gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bale, karanlıklar içindeki süper kahramanı; Murphy ise Batman Başlıyor'un kötü karakteri Korkuluk'u canlandırıyordu.

Peaky Blinders'ın yıldızı, GQ'ya verdiği yeni röportajda filme adını veren rolü kaçırmasına dair düşüncelerini paylaştı. Olayların bu şekilde gelişmesinin nihayetinde doğrusu olduğunu düşünüp düşünmediği sorulduğunda Murphy, böyle düşündüğünü belirtti.

Murphy, "Evet, bence en iyisi oldu çünkü Christian Bale'ın performansında bu rolün nefes kesici bir yorumunu izledik" diye açıkladı.

Kendimi hiçbir zaman Batman için doğru fiziksel özelliklere sahip biri olarak görmedim. Bana göre o her zaman Christian Bale olacaktı.

Daha önce Nolan hem kendisinin hem de Murphy'nin, onun bu rol için doğru kişi olmadığının sürecin başlarında farkında olduğunu söylemişti. Yine de Tenet'ın yönetmeni, Murphy'nin filmde bir şekilde yer almasını istediğini biliyordu.

Nolan, Entertainment Weekly için yaptıkları bir sohbette Murphy'ye, "İlk konuşmamızda sanırım ikimiz de nihayetinde Batman'i senin oynamayacağını biliyorduk" demişti.

Ama seninle sete gitmeyi gerçekten istedim, senin filmde yer almanı istedim.

47 yaşındaki Murphy ve 52 yaşındaki Nolan, Oppenheimer'ın vizyona girmesinden önce The Independent'a konuştuğunda oyuncu, Nolan'ın bir filminde başrol oynama fırsatına balıklama atladığını itiraf etmişti.

Murphy "Hiçbir ön hazırlık ya da uyarı yoktu; beni durup dururken arayıp 'Onu oynamak ister misin?' dedi" diye anlatmıştı.

Onun bir filminde başrol oynamak için yanıp tutuşmadığımı söylersem yalan olur. Bence dünyadaki bütün oyuncular, rolünün büyüklüğü fark etmeksizin Chris'le çalışmak ister. Bu hayalimdi.

The Independent'tan Clarisse Loughrey 4 yıldız verdiği incelemesinde filmi Nolan'ın "en iyi ve kendisini gözler önüne en çok serdiği çalışması" diye nitelendirerek şöyle ekledi:

Gelenekçi bir bakışa sahip ustalıkla ve güçlü, sinematik bir hayal gücüyle anlatılan son derece huzursuz edici bir hikaye.

Oppenheimer halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU