ABD'nin başkenti Washington'daki işyerlerine patlayıcıyla saldırı düzenlendi

Metropolitan Polisi, siyah pantolon ve beyaz/krem rengi kapüşonlu bir üst giyen şüphelinin ve saldırılarla bağlantılı olarak aranan bir aracın güvenlik kamerası görüntülerini yayımladı

Washington DC saldırılarına karışan şüphelinin ve aracın güvenlik kamerası görüntüleri (Metropolitan Polis Teşkilatı)

ABD kolluk kuvvetlerine göre pazar günü erken saatlerde Washington DC'deki üç işyerinin önünde patlayıcı düzenekler infilak ettirildi.

Metropolitan Polis Teşkilatı'na (Metropolitan Police Department/MPD) göre düzenekler başkentin kuzeydoğusundaki mağazaların önünde 15 dakika içinde patladı.

İlk saldırı saat 04.30 sularında Washington Place'in 2300 numaralı bloğundaki Truist Bank'e bağlı bir ATM'nin önündeki kaldırımda, şüphelinin patlayıcı düzeneği infilak ettirmesiyle meydana geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bundan çok kısa süre sonra (04.36 sularında) başka bir düzenek de H Caddesi'nin 700 numaralı bloğundaki bir Nike mağazasının önünde patlatıldı.

Polis, olay yerinden bir arabayla kaçan şüphelinin saat 04.45 civarında yakınlardaki Safeway marketine "molotofkokteyli tarzı bir cisimle" saldırdığını belirtti.

Olaylar esnasında işyerleri kapalıydı ve kimse yaralanmadı. MPD yaptığı açıklamada faillerin toplum üyelerini değil, ticari kuruluşları hedef almış gibi göründüğünü belirtti.

Metropolitan Polisi, siyah pantolon ve beyaz/krem rengi kapüşonlu bir üst giyen şüphelinin ve saldırılarla bağlantılı olarak aranan bir aracın güvenlik kamerası görüntülerini yayımladı.

17971CK Maryland plakalı araç, altın-şampanya renklerinde bir Acura TL.

32 yaşındaki bölge sakini Amanda Koski'nin Twitter'da paylaştığı fotoğraflarda hedef alınan yapılardan birinde meydana gelen hasar görülüyor.

Koski, The Independent'a şöyle dedi:

Gürültüye uyandım. Bende travma sonrası stres bozukluğu var, bu yüzden olay esnasında bir bakıma donup kaldım ve ilk başta silah sesleri duyduğumu sandım. Penceremden dışarı baktığımda camın paramparça olduğunu gördüğüm için ilk başta birinin bankaya ateş ettiğini düşündüm.

Siyasi danışman olarak çalışan Koski, Truist Bank'in üstündeki bir dairede yaşıyor.

Koski, MPD ve itfaiye olay yerine gelmeden önce mahallede ürkütücü bir sessizlik olduğunu söyledi.

Rhode Island Row/Ave Metro Durağı'nda sabah 4.30'da şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Truist bankasının camları paramparça oldu ve bir itfaiyeci "bankada bir olay olduğunu" söylüyor. MPD halihazırda caddeyi kapatıyor @PoPville

 


Metropolitan Polis Teşkilatı'nın Adli Soruşturma Birimi ve Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'nun Washington Bölgesi Birimi şüphelilerin ve olaydaki aracın tespiti için halkın desteğini istiyor.

Pazar günkü saldırıların arkasındaki kişi veya kişilerin yakalanmasını sağlayacak bilgiler için 20 bin dolara kadar ödül teklif ediliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU