Kayıp denizaltının yakınlarından gelen gizemli vurma sesi ikinci gün de duyuldu

Arama bölgesi üzerinde uçan, Kanada'nın P3 gözetleme uçağı "vurma" diye tanımlanan bu sesleri algıladı

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titanik'e giden deniz gözlem aracı Titan'ın arandığı alandaki gizemli seslerin ve vurma gürültülerinin ikinci gün de duyulduğunu açıkladı.

Yetkililer, Kanada ordusuna ait P3 uçağının arama bölgesi üstünde algıladığı seslerden bir "sonuç çıkmadığını" ve Deniz Kuvvetleri'ndeki uzmanların sesleri halen analiz ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahil Güvenlik Teşkilatı Birinci Bölgesi'nden Yüzbaşı Jamie Frederick, çarşamba günü gazetecilere "Dürüst olmak gerekirse, özellikle bu seslerin ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Yüzbaşı Frederick, mevcut arama alanı yüzey genişliğinin Connecticut eyaletinin iki katı olduğunu ve çalışmaların Atlas Okyanusu'nun yaklaşık 4 km derinliğinde yürütüldüğünü belirtti.

Jamie Frederick, "Bu yüzde 100 bir arama ve kurtarma görevi" dedi.

Bir arama kurtarma çalışmasının ortasında her zaman umut vardır.

Yüzbaşı Frederick "Dün birkaç P3 uçuşunda sesler duyuldu ve derhal ekipmanların yerini değiştirdik" diye ekledi.

Dikkatli davranılması gerektiğini düşünüyorum. Umuda ihtiyacımız var ama size seslerin ne olduğunu söyleyemem. Fakat seslerin olduğu yerde arama yapıyoruz ve şu aşamada elimizden gelen tek şey bu.

Anladığım kadarıyla P3 bugün de bazı sesler duymuş.

Wood Hole Oşinografi Enstitüsü'nden Carl Hartsfield muhabirlere, seslerin "vurma" diye tanımlandığını ve sualtı akustiği uzmanlarınca analiz edildiğini söyledi.

Hartsfield, halihazırda alanda çok sayıda gemi bulunduğunu ve bunların hepsinin sensörlerin algıladığı sesler çıkardığını belirtti.

Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman Dawood'la beraber OceanGate Expeditions CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, Britanyalı milyarder kaşif Hamish Harding ve ünlü Fransız dalgıç Paul-Henri Nargeolet de kayıp.

Titan, Atlas Okyanusu'nun yaklaşık 3 bin 800 metre derinliğindeki enkaz alanına doğru yolculuğuna pazar sabahı çıkmıştı.

Yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra Titan, yüzeydeki gemi Polar Prince'le irtibatını yitirmişti. Titan'da 4 günlük acil durum oksijen kaynağı bulunuyor.

Her ikisi de Britanya yurttaşı olan Dawood ve oğlu, Pakistan'ın önde gelen ailelerinden birinin mensup ve ülkenin tarım ve sanayisinde yatırımları var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU