Michael J. Fox, kendisini emeklilik kararı almaya iten filmi açıkladı

Quentin Tarantino'nun Oscar ödüllü filmi, oyunculuğu bırakması için ünlü aktöre ilham vermiş

30 yıldan uzun süredir Parkinson'la mücadele eden 61 yaşındaki oyuncu, 80 yaşını göremeyeceğini söylemişti (Universal Pictures)

Geleceğe Dönüş (Back to the Future) serisinin yıldızı Michael J. Fox, Empire'a oyunculuktan emekli olma kararını nasıl aldığını anlattı. Fox, Quentin Tarantino'nun 1960'larda geçen filmi Bir Zamanlar Hollywood'danın (Once Upon a Time in Hollywood) oyunculuğu bırakmayı ciddi olarak düşünmesi için kendisine ilham verdiğini açıkladı. 

Fox, ayrıca oyunculuk yaptığı dönemde Parkinson hastalığı nedeniyle repliklerini hatırlamakta güçlük çektiğini anlattı.

Aklıma Bir Zamanlar Hollywood'da geldi. Leonardo DiCaprio'nun karakterinin artık repliklerini hatırlayamadığı bir sahne vardı. Soyunma odasına geri dönüyor ve aynada kendine bağırıyor. Çılgınca bir şeydi.

Benzer bir anı kendisinin de yaşadığını anlatan Fox, "Aynaya baktığım ve 'Artık hatırlayamıyorum' diye düşündüğüm bir an yaşadım. 'Artık hayatıma devam edeyim' diye düşündüm. Huzur vericiydi" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haziranda New York'taki Hareketli Resim Müzesi'nden Yaşam Boyu Başarı Ödülü almaya hazırlanan Fox'un kazandığı ödüller arasında 5 Emmy, 4 Altın Küre ve bir Grammy de bulunuyor.

2000'de, şu anda dünyanın önde gelen Parkinson araştırmaları merkezi olan Michael J. Fox Vakfı'nı kurmuştu. Vakıf bugüne kadar 1,5 milyar doların üzerinde bağış topladı.

Fox, hayatını anlatan Still adlı belgeselde hastalığı nedeniyle "her günün daha da zorlaştığını" söylemişti.

Parkinson'dan ölmezsiniz, Parkinson'la ölürsünüz. Bu yüzden bunun ölümcül olduğunu düşünüyorum.

Michael J. Fox, henüz 29 yaşındayken kendisine Parkinson teşhisi konmuştu. Kanadalı aktör, 2020'de 58 yaşındayken oyunculuğu bıraktı.
 

Independent Türkçe, Indiewire, Screenrant
 

DAHA FAZLA HABER OKU