Ormanda bulunan 230 kiloluk makarna kafaları karıştırdı

"Sanırım bunu kim yaptıysa ormanı besliyor"

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı (Nina Jochnowitz)

ABD'nin New Jersey eyaletinde ormana onlarca kiloluk makarna bırakıldı. Old Bridge'teki gizemli olayı, toplumun ileri gelenlerinden Nina Jochnowitz ortaya çıkardı.

Belediye meclis üyeliği için geçmişte aday olan Jochnowitz, New York Times'a yaşananları anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jochnowitz, seçim kampanyasında tanıştığı bir kişinin kendisini geçen hafta arayıp "Derenin kenarına atılmış bir yığın makarna var" dediğini aktardı.

Bölgeye giden kadın, yoldan yaklaşık 10 metre uzaktaki makarnaları gördü. Jochnowitz, "Atılan makarnaların uzunluğu gerçekten 7,5 metreyi buluyordu" dedi.

Belediyeyi bilgilendiren siyasetçi, yaklaşık 230 kilogram ağırlığında olduğunu tahmin ettiği makarnanın fotoğraflarını da Facebook'ta paylaştı.

Bunun ardından kasaba çöpü kimin attığına dair tahminlerle dolup taştı. Bölge sakinlerinden Denise Bloom "Sadece bu konuşuluyordu" dedi. Old Bridge'teki Via Sposito adlı İtalyan restoranının sahibi Anthony Esposito ise faille ilgili hiçbir fikri olmadığını söyledi:

Sanırım bunu kim yaptıysa ormanı besliyor.

Kasabanın mali işlerden sorumlu ismi Himanshu Shah ise dün, makarnaların bir saatten kısa bir sürede temizlendiğini duyurdu.

Jochnowitz makarnanın pişmiş olduğunu söylese de Shah bunların sadece yağmurdan ıslandığını iddia etti. 

Bununla birlikte Jochnowitz, makarnayı kimin attığını öğrendiğini ancak adı açıklamayacağını belirtti ve failin bir işletme olmadığını vurguladı.

 

Independent Türkçe, New York Times, CBS News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU