Habertürk yazarı: Her parti için geçersiz oy tehlikesi

Yazar Aydemir, “AK Parti de geçen cumartesi önemli bir teşkilat hazırlık toplantısı yaptı. Rize ve Tekirdağ dışında birçok ilin yeterli düzeyde hazır olmadığı görüldü” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, ittifakların ve siyasi partilerin seçim güvenliği üzerinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini hatırlatarak, “Partilerin üzerinde titizlikle çalıştıkları ve endişe ettikleri bir başka konu da seçmenin kafa karışıklığından kaynaklı yanlış tercihte bulunması ya da geçersiz oy kullanması” olduğunu belirtti.

“Seçmene haksızlık etmek istemem ancak ‘Bir oy adayımıza bir oy partimize’ söylemi sahada beklendiği ölçüde karşılık bulmayabilir çünkü karmakarışık oy pusulası, ittifaklar, ittifaklar içindeki dengeler, beğenilmeyen milletvekili adayları, yeni seçim yasasının sonuçları seçmeni bir hayli zorlayacak gibi duruyor” diyen Aydemir, “Tercih belli, karar net” denilse de bu, oy pusulasına tam manasıyla yansımayabilir” ifadesini kullandı.

Aydemir, “İşte bu kaygılarla AK Parti de geçen cumartesi önemli bir teşkilat hazırlık toplantısı yaptı. Rize ve Tekirdağ dışında birçok ilin yeterli düzeyde hazır olmadığı görüldü. Özellikle kamu görevlilerinden, yakın sendikalardan, emniyetten ve cami hocalarından, müezzinlerden destek alınabileceği belirtildi. Teşkilattan, whatsapp grupları üzerinden oy kullanma eğitimlerinin ve bilgilendirme süreçlerinin hızlandırılması istendi” diye yazdı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU