Kral Charles'ın taç giyme törenine katılacağı için eleştirilen Nick Cave: Monarşist değilim

Avustralyalı şarkıcı, 6 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek tarihi etkinliğe katılacak çok sayıda ünlü konuktan biri

(AFP)

Nick Cave, Kral III. Charles'ın yaklaşan taç giyme törenine katılımasını sorgulayan bir hayranına karşı kendini savundu.

6 Mayıs Cumartesi günü, hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu taç giyerek Birleşik Krallık (BK) Kralı olurken, eşi Camilla da Kraliçe tacını takacak.

Tarihi etkinliğe katılması beklenen tanınmış konuklar arasında, "kraliyet ailesine karşı açıklanamaz bir duygusal bağlılık" hissetmesi nedeniyle katıldığını söyleyen Avustralyalı şarkıcı Cave de var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayranlarından gelen soruları yanıtladığı, kendi yayımladığı Red Hand Files isimli bülteninin son sayısında rockçı, monarşiye verdiği sözümona desteği sorgulayan bazı düşmanca mesajlar aldığını açıkladı.

Biri, "Kral'ın taç giyme törenine ne halt etmeye gidiyorsun?" diye sordu.

Cave, "Ben ne monarşistim, ne de kralcıyım ve benzer bir şekilde ateşli bir cumhuriyetçi de değilim. Ama aynı zamanda BK'deki, muhtemelen çağımızın en önemli tarihi etkinliği olacak bir daveti reddedecek kadar dünya ve işleyiş biçimine karşı olağanüstü derecede ilgisiz, ideolojik olarak esir alınmış ve huysuz da değilim. Sadece en önemlisi de değil, en tuhafı, en garibi" diye yazdı.

Sanırım monarşinin kaldırılmasıyla ilgili bitmez tükenmez ama gerekli tartışmaların ötesinde, kraliyet ailesine karşı açıklanamaz bir duygusal bağlılık duyduğumu söylemeye çalışıyorum. Onların tuhaflığı, tüm bu olayın son derece eksantrik doğası, Britanya'nın kendine özgü tuhaflığını mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

Şarkıcı, "Ben sadece bu tür acayip, esrarengiz, karşısındakini affalatacak kacak kadar göz alıcı ve hayranlık uyandırıcı olan şeylere ilgi duyuyorum" diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU