Nick Cave, oğlunun ölümünden sonra "öfkesini kaybettiğini" söyledi

Cage, "Nefret ilgi çekici olmaktan çıktı" dedi

(Eduardo Verdugo/AP)

Nick Cave, oğlunun ölümünden sonra "hiddetini, öfkesini ve nefretini" kaybettiğini söyledi.

Red Hand Files bülteninde bir hayranının notuna yanıt veren 65 yaşındaki şarkıcı, "ilk oğlum öldükten sonra işler değişti" dedi.

Hayranın mesajında "Ne zaman posta kartı hippisi haline geldiniz? Neşe, sevgi, barış. Kusacağım! Hiddet, öfke, nefret nerede?" yazıyordu.

Son zamanlarda bunları okumak, pazar ayininde yaşlı bir vaizin monoton bir sesle durmadan konuşmasını dinlemek gibi.

Cave nota şöyle cevap verdi:

Ben değiştim. İyi ya da kötü, bahsettiğiniz hiddet albenisini kaybetti ve evet, belki de bir posta kartı hippisi haline geldim. Nefret ilgi çekici olmaktan çıktı. Bu duygular üzerimden attığım eski ölü deriler gibiydi. Bunlar kendilerine has kusmuklardı.

Ünlü şarkıcı, "Kendi karmaşamın içinde oturmak, dünyaya kızmak, içindeki insanları küçümsemek ve bir şeyleri küçümsememin bir şekilde bir şey ifade ettiğini, bir tür asalete sahip olduğunu düşünmek, oradaki şeyden, buradaki şeyden ve şuradaki diğer şeyden nefret etmek ve etrafımdaki herkesin bunu bildiğinden, sadece bilmekle kalmayıp hissettiğinden emin olmak, güzelliği küçümsemek, neşeyi küçümsemek, başkalarının mutluluğunu küçümsemek, yani tüm bu tutum, bilmiyorum, sonunda aptalca geldi" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oğlunu kaybetmenin "gerçek bir yıkımla" yüz yüze gelmek gibi hissettirdiğini itiraf eden Cave, "sadece kötülemek ve yargılamak yerine bu korkunç, güzel dünyaya en azından bir şekilde yardım etmeye dair ani ve acil bir ihtiyaç hissettiğini" belirtti.

Cave'in oğlu Arthur, Birleşik Krallık'ın Sussex vilayetindeki bir uçurumdan düşmesinin ardından hayatını kaybettiğinde 15 yaşındaydı.

Olay yerinde ilk yardım yapılmasına rağmen Cave'in oğlu daha sonra Brighton'daki Royal Sussex County Hastanesi'nde yaralarından dolayı hayatını kaybetmişti.

Cave'in büyük oğlu Jethro Lazenby de 2022'de ölmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU