Akşener’den Bozdağ’a: 8 sene meclisi yönettim, senin kadar cıvık FETÖ övücüsü kimseyi görmedim

Akşener, İstanbul’da seçim koordinasyon merkezi açılışında Bozdağ, Yıldırım ve Soylu’ya sert sözlerle yüklendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ için “Senin kadar cıvık FETÖ övücüsü kimseyi görmedim, ıyy” dedi.

Akşener, İstanbul’da seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu.

“İYİ Parti'nin birinci parti çıkmasına, bu zalim düzenden, bu üç kağıtçı düzenden, bu harami düzenden kurtulmaya az kalmış” diyen Akşener, kendisine tezahüratta bulananlara, “Ya öyle söylemekle olmaz. Oy istiyorum oy” şeklinde karşılık verdi.

Akşener, “Tek adam sisteminde kurtulabileceğimiz, sizin iradenizle parlamenter sisteme geçeceğimiz sizin iradenizle bu tek adam düzeninin biteceği, kayırmanın yerine liyakatin alacağı, yargı bağımsızlığının ortaya konacağı, yargıcın tarafsız, korkusuz, objektif vicdanına göre karar vereceği yandaş kavramının ortadan kalkacağı” bir gün olduğu için 14 Mayıs’ın önemli olduğunu kaydetti.

“Hayatımda abidik gubidik işten hoşlanmadım” diyen Akşener, “İYİ Parti'yi kurduk pek çok eziyete, pek çok iftiraya, pek çok hakarete ve saldırıya uğradık” dedi.

"Cıvık, ahmaklık, hayırdır..."

Bozdağ’a seslenen Akşener şunları kaudetti:

Sayın Bekir Bozdağ 14’ünde  burada bulunup İYİ Parti'ye ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek kişiler kazanırsak biz, ya FETÖ kazanacakmış. Yahu arkadaş 8 sene o meclisi yönettim ben senin kadar cıvık FETÖ övücüsü kimseyi görmedim be. Cıvık cıvık cıvık, ıyy, ay. Yani bilmesem kandıracak ha. Cıvık cıvık ay ay ay böyle cıvıktı. Bir FETÖ övgüsü, bir FETÖ övgüsü...

Binali Yıldırım’a tepki gösteren Akşener şöyle devam etti:

Sayın Binali Yıldırım'a gerçekten derin saygısı olan bir insandım. İki şeye çok şaşırdım. Bir tanesi hadi İstiklal Marşı'nı okuyamadı, anladık, yaşlandı olabilir. Ama velakin 14 Mayıs seçiminin bir işgalci güçle… Bu biz oluyoruz. Ayıptır be. İşgalci güçle, istiklal mücadelesi verenler arasında olduğunu söylüyor. Bu milletin başka partilere oy verenini, sen işgalci güç olarak tanımlıyorsan eğer gerçekten yazıktır, gerçekten günahtır, gerçekten ahmaklıktır, saygısızlıktır.

Akşener Süleyman Soylu’ya ise şu ifadelerle yüklendi:

Bir başkası… Arkadaş erkek erkek evliliğe takmış. Ya bu ülkede erkek erkeğe evlilik mi var? Ya bunu isteyen mi var? Allah Allah… Dön baba dönelim erkek evliliği. Hayırdır inşallah. Onu da koyduk bir kenara.  Ama bir başka şey daha var. 14 Mayıs akşamı kazandığımız takdirde Türkiye'de darbe olacakmış. Hadi oradan be. Türkiye'de yaşayan her bir ferdin güvenliğinden sorumlu olanlar bunları konuşuyorsa eğer bu ülkenin insanları, bu ülkenin evlatları, bu ülkenin her bir evladı AK Parti'ye oy veren de başka siyasi partilere oy veren de İYİ Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye oy veren de her biri has evladıdır. Ama bu partilerin özellikle AK Parti'nin ve paydaşlarının yöneticilerinin yaptığı konuşmalar bu ülkeye yönelik çok büyük bir tehdittir.

“Bu tehdidi bertaraf etmek için her bir kardeşim yanında bir başka arkadaşını da alarak oy kullanmaya gidecek, İYİ Parti'yi birinci yapacaksınız” ifadesini kullanan Akşener şunları kaydetti:

Çünkü o zaman ben başbakan olacağım. Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacak. Ve bu ülkeye demokrasi gelecek. Onun sözüyle söyleyeyim. Bu ülkeye baharlar gelecek. Benim sözüm ne söyleyeyim? Hep birlikte tarih yazacağız inşallah.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU