Akşener: Aslında Recep Bey'i de kurtaracağız

İYİ Parti lideri Akşener "CHP’ye oy verenler versinler tabii ben İYİ Parti’ye de oy istiyorum. Birleşe birleşe kazanma halinin Türkiye’ye getireceği refahı, hakça paylaşımı, sosyal devlet anlayışını, fırsat eşitliğini göreceksiniz" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Sinop İskele Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Akşener burada yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti için yurttaşlardan oy istedi.

Asgari ücretin altında kalan emekli maaşlarını hatırlatan Akşener "Emekli maaşlarında 5 bin 500  alanı 7 bin 500 yaptılar, aslında asgari ücret olmalıydı. 6 bin 500 alan da 7 bin 500 lira oldu. Biz iktidara gelir gelmez o aradaki farkı da düzelteceğiz" dedi.

"Beni o masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti lideri Akşener, "Başbakan Meral" sloganlarına ise "Bedava olmaz. Oy vereceksiniz. Ben de kimseyle pazarlık etmeden bu ucube sistem değişecek sonra da başbakan olacağım" yanıtını verdi.

Akşener şöyle devam etti:

Biliyorsunuz  sayın Mansur Yavaş’la sayın İmamoğlu’nun mutlaka bu sistemin içerisinde olmasını istemiştim. Dolasıyla bir masada problem oldu. Mansur Bey ve Ekrem İmamoğlu her ikisi geldiler. Şahsıma dair bir talebim olmadığı ortaya çıkınca her ikisini etkili, yetkili Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı’na getirdik. El birliğiyle imzaladık. 

Bir TV’ye gittim. TV’de dedi ki ilgili arkadaşımız, ‘Siz o masaya nasıl oturdunuz? Diyorlar ki, dış güçler oturttu” dedi. Ben de dedim ki, beni o masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu. Kendisi, Beypazarı doğumlu bir Angaralıdır.

"Hırsız’ diyemiyorlar, çünkü kendileri hırsız"

Konuşmasında kendisine yönelik çok sayıda iftira atıldığını ifade eden Akşener "Artık işleri iftiraya kaldı. Söylemedikleri bir şey var ‘hırsız’ diyemiyorlar, çünkü kendileri hırsız. Hırsız deseler hırsızlıklarını çat diye yüzlerine vuracağız" diye konuştu.

"İYİ Parti’ye de oy istiyorum"

Akşener şöyle devam etti:

CHP’ye oy verenler versinler tabii ben İYİ Parti’ye de oy istiyorum. Birleşe birleşe kazanma halinin Türkiye’ye getireceği refahı, hakça paylaşımı, sosyal devlet anlayışını, fırsat eşitliğini göreceksiniz. Ben size bir şeyi söyleyeyim mi aslında Recep Bey’i de kurtaracağız. Adamcağız bir haftada 36 bin imza atmak zorunda.  Onun için her şey yanlış.

Onun için 5-10-15 maaş alan, yan gelip yatan danışmanlar var. Haram olsun, zıkkım olsun. Adalet sağlanacak ve hepsinden hesap sorulacak.   

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU