John Wick'in yönetmeni Stahelski: Marvel'ın patronu Feige'in öğütlerini dinledim

"Bana verdiği tavsiyelerin getirdiği doruk noktası John Wick 4"

Keanu Reeves, John Wick 4'teki bir dövüş sahnesini çekerken karşısındaki oyuncuya vurarak kafasını yardığını söylemişti (Murray Close/Lionsgate)

John Wick'in yönetmeni Chad Stahelski, seriyi geliştirirken Marvel Studios'un başındaki Kevin Feige'e danıştığını söyledi. 

Stahelski, magazin ve kültür haberleri yayımlayan Looper sitesine verdiği söyleşide, 2014'te yayımlanan ilk filmin ardından John Wick serisini genişletmek için Marvel Sinematik Evreni'nin yaratıcısı Feige'den akıl aldığını belirtti.

54 yaşındaki yönetmen, serinin ikinci, üçüncü ve dördüncü yapımı için Feige'le iki kez görüştüğünü söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: 

Kevin'in ne kadar yoğun olduğunu tahmin edebilirsiniz. Fakat iki seferde de bana birkaç saatini ayırdı. Benimle konuşup, 'Tamam, sana nasıl yardımcı olabilirim?' dedi. Ben de 'John Wick diye bir çalışmam var. Bana biraz tavsiye vermeni istiyorum. Bunu halletmenin en iyi yolu nedir? Bazıları bunu tek seferlik, bazıları da köşeyi dönme işi olarak görüyor.'

Stahelski, 49 yaşındaki Feige'in kendisine şu tavsiyeleri sunduğunu belirtti: 

Kendisinden aldığım tavsiyelerden biri, sevdiğiniz karakterleri yaratmanız gerektiği. Wachowskilerin bana öğrettiğine çok benziyor. Feige de bana 'Her kareyi, her anı değerli kıl' demişti. 'Atılmış sahneler yok, atılmış performanslar yok, arka plan oyuncuları yok; kameranın önündeki her şeyi değerli kılmalısın'. John Wick 4 de bunun doruk noktası.

22 Mart'ta vizyona giren John Wick 4 (John Wick: Chapter 4) , 2 Nisan itibarıyla dünya genelinde yaklaşık 245 milyon dolar hasılata ulaştı. Yapımın bu başarısının ardından devam filmine dair söylentiler de gündeme geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stahelski, söyleşisinde serinin devamına dair "John Wick 5'i çeksek de çekmesek de beklentileri boşa çıkarmak istemiyorum. Nelerde iyi olduğumu ve neleri beceremediğimi de iyi biliyorum" ifadelerini kullandı. 

John Wick'i canlandıran Keanu Reeves'e seride Laurence Fishburne ve Lance Reddick gibi isimler de eşlik ediyor. Reddick, 17 Mart'ta 60 yaşında hayatını kaybetmişti. Stahleski, Reeves ve Fishburne de filmin prömiyerinde ünlü oyuncuyu anmıştı.


Independent Türkçe, Geek Tyrant, Looper

DAHA FAZLA HABER OKU