Forbes açıkladı: Türkiye'nin en zengin liginde sıralama değişti, Erdemoğlu kardeşler öne geçti

Forbes, küresel zenginlerin listesini yayınladı. Türkiye’de liste başı olarak Erdemoğlu kardeşler birinci ve üçüncü sıraya yükseldi

Fotoğraf: Twitter

Forbes’in küresel zengin listesine göre; Gaziantep merkezli SASA'nın iki patronundan biri olan İbrahim Erdemoğlu listenin Türkiye sıralamasında birinci, kardeşi Ali Erdemoğlu üçüncü sırada yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya’dan Kerim Ülker’in haberine göre; İbrahim Erdemoğlu, 5.3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497’nci en zengin insanı oldu.

Erdemoğlu Holding’in bünyesinde SASA Polyester, Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı bulunuyor. SASA hissedarı Erdemoğlu kardeşlerin toplam serveti 10 milyar doları aşmış durumda.

Erdemoğlu kardeşlerin yanı sıra; geçen yılın en zengini Murat Ülker listede ikinci sırada, Koç Holding'in en büyük hissedarlarından olan Semahat Sevim Arsel, 3 milyar dolarlık servetiyle listede dördüncü sırada.

Türkiye’nin en zengin 10 kişisi şöyle:

1- İbrahim Erdemoğlu
2- Murat Ülker
3- Ali Erdemoğlu
4- Semahat Sevim Arsel
5- İpek Kıraç
6- Mustafa Rahmi Koç
7- Şaban Cemil Kazancı
8- Erman Ilıcak
9- Filiz Şahenk
10- Sezai Bacaksız

Forbes listesine göre dünyanın en zengininin 211 milyar dolarlık servetiyle Bernard Arnault. Arnault; Louis Vuitton ve Sephora gibi markaları bünyesinde barındıran Fransız holding LVMH'nin sahibi.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU