Abdulkadir Selvi: HDP'nin 2 bakanlık 4 vekillik talebi mi oldu

"Bakanlık talebi sorulduğunda HDP’liler bunu espri konusu yapıyorlar ama ciddi pazarlıklar yürütüldüğü söyleniyor"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP’nin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yaptığı görüşmeye dair bir köşe yazısı kaleme aldı. Selvi, yazısında “HDP’nin CHP liderinden 2 bakanlık ve 4 vekillik talebi olduğunu” iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

HDP’nin birinci önceliği Erdoğan’ın tasfiye edilmesi. Ama başka talepleri de yok değil.

Elbette ki heyetler halindeki görüşmede bu işler konuşulmaz. Pazarlık arka kapı diplomasisi ile yürütülür. CHP ile HDP arasındaki pazarlığı Sezgin Tanrıkurulu’nun yürüttüğü söyleniyor.

HDP’nin iki bakanlık talebinin olduğu ifade ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ikiye ayrılarak Çevre Bakanlığı’nın HDP’ye verilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye ayrılarak Kültür Bakanlığı’nın HDP’ye verilmesinin üzerinde duruluyor. Kandil’deki teröristler sigara izmaritlerini dahi yere atmıyor ya o nedenle çok çevreciler!

Bir de kulağıma AB Bakanlığı kurulup HDP’ye verilmesi yönünde bir bilgi gelmişti ama gündemden düştü mü nedir, son günlerde konuşulmuyor.

Bakanlık talebi sorulduğunda HDP’liler bunu espri konusu yapıyorlar ama ciddi pazarlıklar yürütüldüğü söyleniyor. Binde iki oyu olan DP’ye bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakanlık ve bir milletvekilliği verilirken, HDP yüzde 10 oyla bakanlık ve vekillik neden istemesin?

Ha bir de milletvekili listeleri var. HDP’nin baraj sorunu yok. O nedenle seçime kendi listeleri ile girecekler. Ama 4 yerde DEVA ve Gelecek Partisi’nin listelerinde HDP’lilerin yer alması teklifi gündemde. Mithat Sancar, “CHP Genel Başkanı ile değil, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ile görüşeceğiz” demişti.

Batman, Van, Iğdır ve Hakkâri’de DEVA ve Gelecek listelerinden birer HDP’linin aday gösterilmesinden söz ediliyor.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU