Sözcü yazarı: Muhalefetin derdi seçim kazanmak falan değil!

“Oldu da seçim 6 ay ertelense, muhalefet hiç demeç vermese, miting yapmasa bile kazanacakları aşikar… Hem o zamana kadar seçmen listelerinde hile hurda ihtimali de ortadan kalkar. Maalesef muhalefetin kapasitesi bu kadar”

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarlarından Murat Muratoğlu, “muhalefetin derdinin seçim kazanmak olmadığı” görüşünü savundu. Muratoğlu, “Oldu da seçim 6 ay ertelense, muhalefet hiç demeç vermese, miting yapmasa bile kazanacakları aşikar… Hem o zamana kadar seçmen listelerinde hile hurda ihtimali de ortadan kalkar. Maalesef muhalefetin kapasitesi bu kadar!” değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murat Muratoğlu’nun bugünkü köşe yazısının “Muhalefetin derdi seçim kazanmak falan değil!” başlıklı kısmı şöyle:

Depremin faturası Türkiye'nin mevcut koşullarda ödemekte çok zorlanacağı boyutta… Deprem illerinde yıkık ve yıkılacak bina sayısı 164 bin 321 olarak açıklandı. Bu binalardaki ‘bağımsız birim-daire-işyeri' sayısı ise yaklaşık 800-850 bin civarında… 

Konut, inşaat, altyapı, üretim ve istihdam kaybı, sosyal destek ve yardımlarla birlikte toplam ekonomiye maliyetinin 85 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Tabii ki kağıt üzerinde yapılan hesaplamalar tutmayacak ve zarar 100 milyar doları aşacak. Nitekim 1999 depreminden sonra izleyen iki yılda negatif büyüme, ağır işsizlik ve ekonomik kriz tablosu yaşandı. Bunu 2001'deki bankacılık ve finansal kriz izledi. Anayasayı fırlatma nedeniyle kriz yaşanması falan hikaye… İşin aslı depremin ekonomiyi de sarsmış olmasıydı.

Aynısı yaşanan son deprem için de geçerli… Benim anlamadığım muhalefet neden erken seçim için oldukça istekli… Hızla konut inşaatlarına başlama planının nedeni, deprem algısını değiştirmek ve bu sayede ekonomik canlanma, büyüme, istihdam yaratarak ekonomideki iyice ağırlaşacak tabloyu seçime kadar gizlemek. Bunu kısa bir süre için yapabilirler. Süre biraz uzasa pilleri biter!

Oldu da seçim 6 ay ertelense, muhalefet hiç demeç vermese, miting yapmasa bile kazanacakları aşikar… Hem o zamana kadar seçmen listelerinde hile hurda ihtimali de ortadan kalkar. Maalesef muhalefetin kapasitesi bu kadar!

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU