İmamoğlu: Sorumlu yöneticilerin TV'lerde ağlaması, sorumluluktan kaçmaktır

"Deprem bilimsel bir olgudur ve bu tehdit İstanbul için de geçerlidir. Felaketten sonra, sorumlu yöneticilerin TV’lerde ağlaması, çeyrek asırlık iktidarların “kader” savunması sadece sorumluluktan kaçmaktır"

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı canlı yayında Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklama yaparken gözyaşlarını tutamamasının ardından yorumlarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun  olası İstanbul depremi ile ilgili sözlerini isim vermeden eleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, "Deprem bilimsel bir olgudur ve bu tehdit İstanbul için de geçerlidir. Felaketten sonra, sorumlu yöneticilerin TV’lerde ağlaması, çeyrek asırlık iktidarların “kader” savunması sadece sorumluluktan kaçmaktır. Önce tedbir sonra tevekkül. Birlikte tedbir alalım, beraber çalışalım" dedi.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklama yaparken gözyaşlarını tutamadı. 
Öte yandan "Afet bölgesine müdahale neden gecikti?" sorusuna yanıt veren Soylu, "Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi. Fakat Kahramanmaraş hattı da bizim için önemli alanlardan bir tanesiydi" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU