Soylu: Allah rızası için soruyorum, biz uyuşturucu kaçakçılığı mı yapıyoruz cari açığı kapatmak için? Aynı iftiraları Menderes ve arkadaşlarına attılar

Soylu, "14 Mayıs gecesi Avrupa'nın ve dünyanın şu an bize çelme takmaya çalışan bütün liderleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlamak için sıraya girecek" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinop'un Durağan ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşlara hitap etti.

Milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destekle 20 yılı aşkın süredir Türkiye'de büyük hizmetler gerçekleştirildiğine işaret eden Soylu, Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin sadece ülke içinde değil, dünyanın karşılaştığı krizlerde de çözüm ürettiğini dile getirdi.

Soylu, "Eğer ben bugün Amerika'ya söz söyleyebiliyorsam, Avrupa'ya Türkiye'nin gücünü haykırabiliyorsam, sizin ortaya koyduğunuz iradeyi Tayyip Erdoğan'ın millet adına ortaya koymasıyladır. Hepimiz insanız, eksiğimiz olur. Eksiği olmayan Cenabı Allah'tır" ifadesini kullandı.

"14 Mayıs gecesi Avrupa'nın ve dünyanın şu an bize çelme takmaya çalışan bütün liderleri, Erdoğan'ı kutlamak için sıraya girecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi parmak sallanan ülke olmaktan kurtardığını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

Daha yapacağımız çok iş var. 81 ilde üniversitemizin olmasının bir tek sebebi var, gençlerimiz yarına hazırlansınlar diye. Onlar yaşlanıyor, bizim genç nüfusumuz, tecrübemiz, bilgimiz bu coğrafyadaki kucaklamamız... Yapacağımız çok iş var. Suriye'yi, Irak'ı harap ettiler, İran'a yıllardır ambargo uygulayorlar. Afganistan'a Amerika gittiğinde 17 bin hektar eroin tarlası vardı, çıkarken 300 bin hektar. Neredeyse 20 kat büyüttüler. Müslümanlara karşı zulmünü ve gücünü haksızlıkla ifa etmeye çalışanlara karşı oradan uçakla kaçabilecek rezaletle karşı karşıya kalırsın.

Bakan Soylu, birçok dünya liderinin gıda krizi için Türkiye'den yardım istediğini anlatarak, şunları kaydetti:

14 Mayıs gecesi Avrupa'nın ve dünyanın şu an bize çelme takmaya çalışan bütün liderleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlamak için sıraya girecek. Biz milletimize, ülkemize sadığız. Bir canımız var. Yıllarca bu ülkenin sevdikleri insanlarına yapmadıkları kalmadı. Ailesine iftira attılar. Yetmedi, kendisini iftira attılar. Yetmedi, ülkesine iftira attılar. Neymiş, uyuşturucu kaçakçılarıyla ülkemizin cari açığını kapatıyormuşuz. Bu dünyada da öteki dünyada da bunun hesabını sormayan namerttir.

"Erdoğan sadece bu ülkenin birilerinin icazeti olmadan adım atmasını sağlamadı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yapımı tamamlanan yeni hükümet konağının açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece bina yapmadığını, zihniyet değiştirdiğini vurgulayan Soylu, "Terörle nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin zihniyetini değiştirdi. Türkiye'yi parçalamak isteyenlere fırsat vermedi. Doğuyla batının birbiriyle olan gelişmişlik farklılıklarının tamamını ortadan kaldırdı. Savunma sanayimizi yüzde 20'den yüzde 80 yerlilik, millilik seviyesine çıkardı" diye konuştu.

Soylu ayrıca şunları söyledi:

Ben İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Rahmetli dedem beni cuma günleri camilere götürürdü. Hem Müslümanlığın gücü ve cesaretini anlatmak hem de ecdadımızın bize neyi bıraktığını bir kere daha öğretmek için. Süleymaniye, Fatih, Eyüp Sultan, Sultanahmet, Yavuz Selim, Edirnekapı, hepsini anlatırdı. Sultanahmet'e gittiğimizde oradan çıkardık, 'Dede şu camiye bizi niye götürmüyorsun?' derdim. Bir dedenin torununa mahcubiyetini gördüm. Bana, 'Süleyman, Allah size o camide namaz kılmayı nasip etsin' derdi. Tayyip Erdoğan sadece bu ülkenin birilerinin icazeti olmadan adım atmasını sağlamadı, kendi camimizde bize namaz kıldırmayan dünyaya meydan okudu. Bugün bambaşka bir noktadayız.

Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

Allah rızası için size soruyorum. Biz uyuşturucu kaçakçılığı mı yapıyoruz cari açığı kapatmak için? Allah'tan korkar insan. Aynı iftiraları (Adnan) Menderes'e, arkadaşlarına attılar, idam ettiler. Rahmetli (Turgut) Özal'a attılar, Rahmetli (Necmettin) Erbakan'a, Özal'a, (Alparslan) Türkeş'e attılar. (Süleyman) Demirel'e hanımı üzerinden attılar. Neymiş? Rahmetli Erbakan Libya'ya gitmiş, çadıra davet etmişler. Neymiş? Başbakanlıkta hocaefendileri toplamış, onlara iftar vermiş. Diyarbakır'a gittim, bütün hocaefendileri topladım, kameraları karşıma aldım, bir icazet merasiminde. Ne söylüyorsanız söyleyin şimdi bakalım? Bu ülkenin değerlerinden, insanından, inancından, diyanetinden sürekli nefret edenlere karşı, insanların kılık kıyafetlerini hapis içine almaya çalışanlara karşı Menderes kadar, Tayyip Erdoğan kadar cesaretli olamazsak yazık olsun bize. Sonuna kadar ipimiz cebimizde gezeceğiz.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU