Babacan: Bahçeli’nin bir ayağı her türlü yasadışı örgüt, mafya ve çetenin içinde

DEVA Partisi lideri, Bahçeli’nin gazeteciye yönelik tavrına dair, “Haddinizi aşar” değerlendirmesinde bulundu

Fotoğraf: ANKA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Sayın Bahçeli’nin bir ayağı siyaset içinde bir ayağı da her türlü yasadışı örgüt, mafya, çete adına ne verirseniz verin yapıların içinde, bunu herkes görüyor artık” dedi.

Babacan, partisinin genel merkezinde haftalık değerlendirme toplantısında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir gazetecinin eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin sorusuna ‘İşine bak, haydi’ yanıtını vermesine tepki gösteren Babacan, “Yıldız Yazıcıoğlu, tam da işini yapıyor, gazeteciliğini yapıyor. Ankara’nın orta yerinde işlenmiş bir cinayeti soramayacak mı? Hem de iddiaların orta yerinde duran partinin genel başkanına sormayacak da kime soracak? Sayın Bahçeli, gazeteci arkadaşlarımıza ‘işine bak’ demek sizin haddiniz değil, o sizin haddinizi aşar” ifadesini kullandı.

Babacan, bir basın mensubunun, “Sayın Türkeş’in eşi de bugün MHP’nin arkasında karanlık odaklar olduğunu ve yönetimi yürüttüklerini söyledi. Bu konuda ne dersiniz” sorusuna şu yanıtı verdi:

Sayın Bahçeli’nin bir ayağı siyaset içinde bir ayağı da her tülü yasadışı örgüt, mafya, çete adına ne verirseniz verin yapıların içinde, bunu herkes görüyor artık. Bu kadar açık bir gerçek ortada durduğu halde ortağının bütün bunlara sessiz kalması, göz yumması aslında Sayın Erdoğan’ın da bütün bu yanlışlara ortak olduğu anlamına gelir. Burada bir şey söylemesi gereken birisi varsa o da Erdoğan’dır.

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU