Cumhuriyetçi Kongre üyesi Gaetz: Demokratlar, Joe Biden'ı göndermek istiyor

Florida temsilcisi Kongre üyesi, "derin devletin" Joe Biden'ın adaylığını engellemek için komplo kurduğunu düşünüyor

(AP)

Florida'nın ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Matt Gaetz, ABD Başkanı Joe Biden'ın gizli belgeleri özel ofislerinde ve konutunda sakladığının ortaya çıkmasının, Demokratların görevdeki başkanı görevden almak ve yeniden aday olmasını engellemek istediğinin işareti olduğunu ileri sürdü.

The Daily Beast'in haberine göre ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi üyesi, Newsmax'ten Eric Bolling'e ABD Başkanı Joe Biden'ın evinde yeni belgelerin bulunduğu ifşaat hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi günü Biden'ın avukatları, Adalet Bakanlığı'nın ABD Başkanı'nın Wilmington'daki evinden 6 gizli belge daha çıkardığını söylemişti. Bu çıkarma işlemi Adalet Bakanlığı'nın, Biden'ın Delawere eyaletinin Wilmington şehrindeki konutunda ve Pensilvanya Üniversitesi'ndeki Penn Biden Merkezi'nde bulunan diğer belgeleri çıkarmasının ardından gerçekleşmişti.

Ancak Gaetz, Biden'ın evinde bulunan belgeler hakkında çoğu kişiden "farklı bir görüşe" sahip olduğunu söylüyor.

Kongre üyesi, "Aslında Derin Devlet'in, Joe Biden'ın 2024 seçimlerini herhangi bir Cumhuriyetçi adaya karşı kazanamayacağını anladığını düşünüyorum" dedi. Gaetz, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Ron Klain'in Beyaz Saray'dan ayrılmasıyla aynı zamana denk gelmesi nedeniyle ifşaatın zamanlamasını sorguladığını söyledi.

Beyaz Saray, Klain'in yerine Jeffrey Zients'ın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü olarak atanacağını duyurmuştu. Pek çok muhafazakarın Biden'ın başkanlığının kontrolünü elinde tutan asıl kişi olduğunu iddia ettiği Klain, iki yıl boyunca bu görevi yürüttü.

Gaetz, "Ron Klain bence profesyonel bir operatör ve onlar, Biden'ın başkanlığını toparlayıp buna son noktayı koyması ve gelecek nesil liderliğe hazırlanması için başka birini gönderirken Klain, Beyaz Saray'dan ayrılıyor" dedi.

Biliyorsunuz, derin devletin ülkemizin lideri olacak kişiyi seçmesinden pek hoşlanmıyorum.

Cumhuriyetçiler, Adalet Bakanlığı'nın eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi başkanlığı dönemine ait belgeleri saklamasıyla Biden'ın, Barack Obama'nın başkan yardımcısı olduğu döneme ait belgeleri saklaması arasında bir benzerlik kurmaya çalışıyor.

Adalet Bakanı Merrick Garland, Robert Hur'ün savcı olarak görev yapacağını açıklasa da Temsilciler Meclisi'ndeki yeni Cumhuriyetçi çoğunluğun liderleri de soruşturma yapmak istediğini belirtiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU