Son Akşam Yemeği'ni canlandırmak için İsa kılığına giren Madonna, Hıristiyanlardan tepki topladı

Vanity Fair, Madonna'nın ikonluğuna vurgu yaptı

Madonna, kariyerinin 40. yılında 12. dünya turnesine çıkacak (Reuters)

Dünyaca ünlü pop yıldızı Madonna, müzik kariyerinin 40. yılını kutlamak için çıkacağı "Celebration" turnesini duyurmasının ardından Vanity Fair'in kapağında yer aldı.

Popun kraliçesi, derginin İtalyan, Fransız ve İspanyol versiyonlarının ortak çalışması olan şimdiye kadarki ilk "İkon Sayısı"nın kapak yüzü oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

64 yaşındaki Madonna, derginin kapak dosyası için Meryem Ana kılığına girdi ve İsa'nın yer aldığı Leonardo Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosunu yeniden canlandırdı.

Vanity Fair Fransa'nın şef editörlerinden Olivier Bouchara, tanıtım yazısında aynı zamanda Meryem Ana'nın ikonalarına verilen Madonna ismindeki çift anlama referans vererek şu ifadeleri kullandı:

Bu çok özel sayıda Madonna yeniden Madonna oluyor: Bir ikon. Sadece bir müzik akımının ya da giyim tarzının vücut bulmuş hali olmasıyla değil, kutsallığı kadar rahatsız edici bir figür olmasıyla.

Fotoğraflarda Madonna, İsa'yı canlandırdı ve taç giyen diğer kadınlar da onun havarileri kılığına büründü.

Sosyal medyada büyük ilgi toplayan fotoğraflar, bazı kullanıcılardan tepki gördü. Pek çok Twitter kullanıcısı, ünlü yıldızı Hıristiyanlık ve İsa'yla alay etmekle suçladı.

Birisi, Vanity Fair'in gönderisini alıntılayarak "Madonna cehenneme gidecek" derken başka biri de "Bu çok saygısızca" ifadesini kullandı.

Üçüncü bir kullanıcı da "Bu solgun beyaz cadı neden Hıristiyanlığı rahat bırakamıyor?" diyerek tepkisini gösterdi.
 


Madonna'nın Vanity Fair çekimi belli kesimlerden olumsuz eleştiri alsa da pop yıldızının 2023'te dünya turnesine çıkacağını duyurması hayranları arasında büyük bir heyecan yarattı.

"Madonna: The Celebration Tour", 15 Temmuz'da Kanada'nın Vancouver şehrinde başlayacak ve popun kraliçesi dünya genelinde 35 şehirde konser verecek.

 

Independent Türkçe, UniLad, Page Six

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU