ABD ordusu Ukrayna askerlerine yönelik genişletilmiş eğitime Almanya'da başladı

"Ukraynalıların ülkelerini savunma becerisini kazanmalarını istiyoruz"

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından önce de buna benzer bir eğitim yaptıklarını söyledi (Reuters/Arşiv)

ABD ordusunun, Ukrayna birliklerine Almanya'da verdiği genişletilmiş eğitim dün başladı. ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Washington'dan Almanya'daki Grafenwöh üssüne giderken uçakta basın mensuplarına verdiği demeçte 500 Ukrayna askeriyle kapsamlı manevra ve silah çalışması yapılacağını söyledi.

"Müşterek Manevra ve Birleşik Silah Kullanma Eğitimi" adlı program kapsamında Ukraynalıların Rusya'ya karşı saldırı başlatması ya da Rusya saldırısına karşı koyması için hazırlıklar yapılması planlanıyor. Ukraynalıların bölük ve taburlar halinde nasıl daha iyi hareket edileceğini öğrenmesi hedefleniyor.

Milley, Ukrayna'ya gönderilen yeni silah, tank ve diğer araçların da eğitiminin verileceğini belirtti. Genelkurmay Başkanı 5-8 hafta sürecek çalışmaların Ukrayna'nın işgal altındaki toprakları geri almasında önemli rol oynayacağını savundu.

Ukrayna'ya gönderilecek bütün teçhizatın kısa sürede teslim edilmesini istediklerini söyleyen Milley böylece eğitimdeki askerlerin "ilkbahar yağmurları gelmeden" bunları kullanmasını hedeflediklerini vurguladı:

Ukraynalıların ülkelerini savunma becerisini kazanmalarını istiyoruz. Ukrayna kendini savunmaktan başka bir şey yapmıyor. Rus işgali altındaki Ukrayna'yı kurtarmaya çalışıyorlar.

AP, ABD'nin şimdiye kadar 3 bin 100'ü aşkın Ukraynalı askere eğitim verdiğini bildirdi. Bu eğitimlerin daha çok Batılı ülkelerin gönderdiği silahların kullanımı ve bakımına yoğunlaştığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD geçen hafta Ukrayna askerlerine Patriot eğitimleri vermeye başlayacaklarını açıklamıştı.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, yaklaşık 100 Ukrayna askerinin katılacağı eğitimin bu hafta Oklahoma'daki Fort Sill Üssü'nde yapılacağını söylemişti.

Washington Ukrayna'ya Stinger uçaksavar, Javelin tanksavar, İHA, obüs, hava savunma sistemleri, tank, silah ve mühimmat gibi geniş çaplı askeri yardım yaptı. Avrupa Birliği ülkeleri de Ukrayna'ya çok sayıda teçhizat gönderdi.

 

Independent Türkçe, AP, The Washington Post, AA

DAHA FAZLA HABER OKU