Prens Harry’nin kitabı Whatsapp’a düştü: Ücretsiz paylaşılıyor

Spare, piyasaya sürüldükten sonraki birkaç gün içinde 1,4 milyon kopya satarak şimdiden en hızlı satan kurgu dışı kitap oldu

(AP)

Prens Harry'nin yeni anı kitabı Spare'in (Yedek) WhatsApp'ta ücretsiz olarak paylaşıldığı bildiriliyor.

Sussex Dükü'nün salı günü piyasaya çıkan kitabı, yayıncısı Transworld Penguin Random House'a göre şimdiden en hızlı satan kurgu dışı kitap oldu.

Ancak bazı Twitter kullanıcıları, kendilerine biyografi kitabının PDF'inin sosyal mesajlaşma uygulaması üzerinden gönderildiğini söylüyor. Bu da prense satış kaybına mal olabilir. Kitapların yayımlandıktan sonra yasadışı torrent sitelerinde paylaşılması alışılmadık bir durum değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna rağmen Spare, piyasaya çıkar çıkmaz iki gün içinde 1,4 milyon sattı.

Transworld Penguin Random House'un genel müdürü Larry Finlay, yalnızca "başka bir Harry'nin başrolde olduğu" kitapların yayımlandığı ilk gün daha fazla kopya sattığını söyledi. 

Finlay, "Bu kitabın tutacağını hep biliyorduk ama satışlar en yüksek beklentilerimizi bile aşıyor" dedi.

Bildiğimiz kadarıyla, yalnızca başrolünde diğer Harry'nin (Potter) olduğu kitaplar ilk günlerinde daha fazla sattı.

Spare, Harry'nin özel hayatına ilişkin ayrıntıların yanı sıra kraliyet ailesi ve basına yönelik eleştirilerle de dolu.
 

Harry ve William
Prens Harry, yeni kitabında özel hayatı ve ailesiyle ilgili ayrıntıları paylaşıyor (AFP)


J.R. Moehringer'ın gölge yazarlığını yaptığı kitap, Harry'nin gençlik yıllarını, merhum annesi Diana'yla anılarını, basının müdahalesiyle başa çıkma mücadelesini, halkın gözü önündeyken flört etmesini ve Afganistan'da görev yaptığı yılları anlatıyor.

Daha sonra, Meghan Markle'la ilk buluşmalarını ve şu anda Galler Prensi olan ağabeyi William'la kendisi arasında artan gerilimleri detaylandırıyor.

Sussex Dükü, "hilekar" ve "kalın kafalı" gibi çeşitli etiketlerin kendisini nasıl etkilediğini ve "varisin yedeği" yaftasını anlatıyor.

Dük, Penguin Random House'la çok kitaplık bir anlaşma imzaladığını ilk kez Temmuz 2021'de duyurmuştu.

Herhangi bir miktar resmen doğrulanmamış olsa da BBC, yayıncı Penguin Random House'un Harry'ye Spare için 20 milyon dolar avans ödediği söylentisinin dolaştığını aktardı. ET Canada, Prens Harry'nin anlaşmasının 35-40 milyon dolar karşılığında 4 kitabı kapsadığını bildirdi.

People'ın haberine göre, Prens Harry'nin kitap satışlarından elde ettiği geliri hayır kurumlarına bağışlaması bekleniyor.

Kraliyet mensubu, gelirlerin bir kısmının 2006'da Lesotho Prensi Seeiso'yla Afrika'da HIV'den etkilenen çocuklara yardım etmek için kurduğu bir hayır kurumu olan Sentebale'ye gideceğini açıkladı.

Prens Harry yaptığı açıklamada, "Bu, hayır kurumlarına yapmayı planladığım birkaç bağıştan biri. Böyle vahim derecede ihtiyacı olan çocuklar ve topluluklara borcumu bu şekilde ödeyebileceğim için minnettarım" dedi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU