Prens Harry: Babam gittiği her yere zavallı oyuncak ayısını da götürüyordu

Ayının, Charles'ın İskoçya'da gittiği yatılı okul Gordonstoun'da fena halde zorbalığa uğradığı günlerinden kaldığına inanılıyor

(Reuters)

Prens Harry'nin yeni kitabı Spare'de (Yedek) yazılanlara göre, belli ki Britanya Kralı Charles gittiği her yere oyuncak ayısını da götürüyormuş.

Büyürken babasını oyuncak ayıyla gördüğünü hatırlayan Harry, "kırık kolları ve sarkık iplikleriyle" ayının "zavallı" göründüğünü söylüyor.

Ayının Charles'ın İskoçya'daki Gordonstoun yatılı okulundaki günlerinden kaldığına inanılıyor. Charles burada fena halde zorbalığa uğramıştı. Fakat oyuncağı hâlâ yanında taşıyıp taşımadığı bilinmiyor.

Harry yeni kitabında şunları söylüyor:

Oyuncak ayı babamla her yere gitti. Kırık kolları ve sarkık iplikleri olan zavallı bir şeydi. Her yerinde delikler açılmıştı. Babam da zorbalar onunla işini bitirdikten sonra muhtemelen böyle görünüyordu diye düşünmüştüm.

Harry, oyuncak ayının babasının çocukluktaki yalnızlığını kelimelerin ifade edebileceğinden daha iyi anlattığına inanıyordu.

Sussex Dükü, oyuncağın "babasının çocukluğundaki mutlak yalnızlığını, onun yapabileceğinden çok daha iyi ve açık ifade ettiğini" söylüyor.

Harry, çocukken, babalarını oyuncak ayıyla yalnız görünce William'la birlikte üzüldüklerini ve bunun onları Camilla'yı aileye kabul etmeye teşvik ettiğini dile getiriyor.

Tek şartlarının "sadece babalarının onunla evlenmemesi" olduğunu iddia ediyor.
 

Spare

Harry yeni kitabı Spare'de babasının oyuncak ayısı hakkında yazdı (AP Photo/Kin Cheung)


Yakın zamanda bir kraliyet yazarı da Kral Charles'ın bir oyuncak ayı ve kendi klozet kapağıyla seyahat ettiğini öne sürmüştü.

Yeni kitabı The King: The Life of Charles III'ü (Kral: III. Charles'ın Hayatı) yazan Christopher Andersen, kasımda Entertainment Tonight'a Charles'ın "Büyük Britanya'nın sahip olduğu en eksantrik hükümdarlardan biri" olduğunu söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Andersen, Kral Charles'ın evden uzaktayken "hâlâ çocukluktan kalma oyuncak ayısıyla seyahat ettiğini" belirtmişti.

Yazar, ayı zarar görürse onu tamir etmesine izin verilen tek kişinin, çocukken Charles'ın dadılığını yapan ve kralın "hâlâ çok yakın olduğu" Mabel Anderson olduğunu da sözlerine eklemişti.

Andersen, çocukluktan kalma oyuncak ayısına ek olarak, Charles'ın "özel üretim bir klozet kapağıyla seyahat ettiğini" de öne sürmüştü. Bu iddia tamamen yeni değil. Yazar ve eski Vanity Fair editörü Tina Brown daha önce, The Palace Papers: Inside the House of Windsor (Saray Belgeleri: Windsor Hanedanı'nın İçyüzü) kitabında aynı iddiada bulunmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU