Özgür Özel: Soylu'nun trol ordusunun başındaki Emin Şen, jandarma ve emniyetin tweetlerini aynı telefondan atıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu, o şirketinin eski ortaklarının Genç Sivillerin olduğunu, ortakların gittiğini ama kendisinin kaldığını gördük" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter/@eczozgurozel

11 Ocak’ta gerçekleştirdiği basın toplantısında “Süleyman Soylu hakkında yarın büyük bir dosya açıklayacağım” diyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, konuyla ilgili açıklamalarını bugün TBMM'de düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Toplantı başlamadan önce parlamento muhabirlerinin çok da alışık olmadığı bir durum yaşandı. 

Özel’i bekleyen basın mensupları önce salondan çıkarıldı. Daha sonra içeri giren Özel ve beraberindeki heyet, içeride hummalı bir hazırlığa başladı. Bazı panolar yerleştirildi. 

Muhabirlerin bir süre sonra koridordan içeriye alınmasının ardından söz konusu panoların, CHP Grup Başkanvekili’nin sunumunun görselleri olduğu anlaşıldı. 

“Süleyman Soylu, FETÖ’den dolayı ilk sivil ve siyasi ihraçtır” 

Özgür Özel, konuşmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçmişi hakkında kısa bir bilgi vererek başladı. 

Konuşmasında Soylu için “Suçişleri Bakanı” tabirini kullanan CHP’li vekil, Soylu’nun siyasi hayatına Gaziosmanpaşa’da başladığını Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu hatırlattı. 

“Bir dönem merkez sağın prensi olarak gösteriliyordu” diyen Özel, “Demokrat Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun 12 Eylül 2010 referandumunda ‘hayır’ oyu vereceklerini ilan etmesine rağmen, partinin üyesiyken bu referandumda ‘evet’e çalışmaya başladı” ifadelerini kullandı. 

Özel’in açıklamalarına göre Soylu, o dönem Fethullah Gülen Cemaati’nin finansmanı ile 51 ilde “evet” kampanyalarının konuşmacısı oldu. 

“Önce finansmanını sağladılar, daha sonra AK Parti’ye lansmanını yaptılar” diyen Özgür Özel, “Merkez sağın prensinin, AK Parti’ye taşıyan gücün FETÖ örgütü olduğuna hiçbir şüphe yok” şeklinde konuştu. 

Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye lanse edildiği süreçte Demokrat Parti’den ihraç edildiğini söyleyen Özgür Özel bu durum için, “Kendisi FETÖ’den dolayı ilk sivil ve ilk siyasi ihraçtır” değerlendirmesini yaptı. 

Emin Şen kimdir?

“O ihraç süreci ve sonrasında yaşananların bugün hayatımızı ne hale getirdiğini ve bunu nasıl yönettiklerini konuşacağız” diyen CHP Grup Başkanvekili, Soylu’nun 2012’de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu, Kasım 2015’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ve Ağustos 2016’da İçişleri Bakanlığı’na getirildiğini hatırlattı. 

“İçişleri Bakanı olduğundan beri onun bir trol ordusu olduğunu biliyoruz” diyen Özgür Özel’in dün duyurduğu “Süleyman Soylu dosyası” da bu kişiler ile ilgiliydi. 

Özel’e göre bu trol ordusu, “itibar suikastlerinin, manipülasyonların, dezenformasyonların” öznesi. 

Özgür Özel’in açıklamalarının odak noktasında bir isim vardı: Emin Şen. 

İçişleri Bakanlığı’nın websitesinde yer alan bilgilerle Emin Şen’i tanıtmaya başlayan CHP’li milletvekili, Şen’in 4 Ekim 2016’dan bu yana bakan danışmanı olduğunu söyledi. 
 


Özel, sosyal medyada @eminimsi ismini kullanan Şen ve Süleyman Soylu’nun “il il gezerek trollük dersi verdiğini” açıkladı. (@eminimsi Twitter hesabı şu anda kapalı)

Özel’in açıklamalarına göre Soylu’nun Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkanlığı dönemde, Emin Şen ve Soylu her ilçede, gençlik kolları düzeyinde ‘sosyal medya eğitimi’ adı altında “trollük eğitimi” verdi. 

Emin Şen devlet memuru mu değil mi?

AK Parti’nin bazı il gençlik kolları hesaplarında paylaşılan fotoğrafları gösteren Özgür Özel, Emin Şen’in ticari bağlantılarının da olduğunu aktardı. 

Özel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu referans gösterdi.  Kanunun 28’inci maddesinde memurların tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunması, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alması, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olmaları yasaklanıyor. 

Özgür Özel’in İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı ekran görüntüsünde Emin Şen, “Bakan Müşaviri” olarak belirtiliyor. 

Ancak Özel’in basın toplantısının ardından Bakanlığın sitesinde bu ibare “Bakan Danışmanı” olarak değiştirilerek şu açıklama yapıldı: 
 

Sosyal medyada troll ordusu kurduğu iddia edilen Sn. Emin Şen, Bakanlık Müşaviri veya 657’ye tabi devlet memuru değildir.

Bakanlığımız ve bağlı kuruluşların sosyal medya hesapları, ilgili birimlerin Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirlikleri tarafından yönetilmektedir

 


Özgür Özel’e İçişleri Bakanlığı’nın bu açıklamasının hatırlatılması üzerine CHP Grup Başkanvekili şunları söyledi: 
 

İçişleri Bakanlığı'nın sayfasında göreve başladığı tarih yazıyor. 2020 yılına kadar... Hâlâ sitesinde var. İçişleri Bakanlığı'nın müşaviri!

Şimdi Soylu mümkün olduğu kadar geriye dönük istifa dilekçesi çıkartır. Diyelim istifa etti, internet sitemizi güncellemedik diyecekler. Kendisi de bakan müşaviri olduğunu yazmış, öyle çalışmış. 

Bakan müşaviri unvanını verip, resmen müşavir maaşı ödemek yerine başka bir çözüm buldularsa, bu sadece muazzaya işaret eder. Kendisi resmi sitede bakan müşaviri ve çok fazlasını yapıyor. Şu an siteden gösteriyorum size. Hâlâ bakan müşaviri.


Emin Şen hangi şirketin sahibi, kimlerin ortağı?

Özgür Özel’in açıklamasına göre Emin Şen’in Native Teknoloji adında bir firması var. Firmanın diğer ortakları Erkan Gül ve Burak Gül. 

Şen’e ait diğer şirketin ismi ise SM360 adlı sosyal medya ajansı. Şirketin 2010’da kurulduğunu ve yöneticisinin hâlâ Emin Şen olduğunu söyleyen Özgür Özel, bu şirketin eski ortaklarının da Hasan Parlak, Neslihan Er Oğur ve Mücteba Kılıç olduğunu aktardı. 

Bu isimlerden Neslihan Er Oğur, Genç Siviller Hareketi’nin kurucusu Turgay Oğur’un eşi. 

Turgay Oğur hakkında “FETÖ'nün medya yapılanmasında yer aldığı” gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıktığı ve eşi Neslihan Er Oğur ile birlikte darbe girişiminin ardından Güney Afrika’ya kaçtığı biliniyor. 
 


“Diğer ortak Fethullah Gülen’i okuduğu şiir ile ağlatan, Fethullah Gülen’in alnından öptüğü Mücteba Kılıç” diyen Özgür Özel, Kılıç’a 2018 yılında Hamza Dağ ve Recep Tayyip Erdoğan imzalı AK Parti Siyaset Akademisi Başarı sertifikasını verdiklerini söyledi. 

Şirketin bu ortaklarının ayrıldığını Mücteba Kılıç’ın iki yıl sekiz ay hapis yattığını söyleyen Özel, “Sonra sertifikalandırılmış” dedi. 

CHP’li vekil, “Bu arkadaşların ortak özellikleri FETÖ’nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten Genç Siviller hareketinin yöneticileri ve üyeleri olması” ifadelerini kullandı. 

Genç Siviller, Özgür Özel'e 1 milyon liralık tazminat davası açıyor

Genç Siviller’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada kendilerinin “vesayete karşı demokrasiyi savunmak için bir araya gelen gençlerin kurduğu bir gençlik hareketi” olduğunu söyledi. 
 


Haklarındaki FETÖ iddialarının iftira olduğunu söyleyen Genç Siviller, FETÖ soruşturması açılmış üye sayısının “bir” olduğunu, kurum hakkında böyle bir soruşturmanın olmadığını hatırlattı. 

Özel’in Genç Siviller’e FETÖ’cü demesini “troll çetelerinin yaptığından farksızdır” şeklinde yorumlayan grup, Özgür Özel aleyhinde 1 milyon liralık tazminat davası açacaklarını duyurdu. 

Genç Siviller’in açıklamasına göre dava kazanılırsa söz konusu para, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına bağışlanacak. 

23 milyon liralık ihaleler

SM360 adlı ajansın websitesinde “Kimlerle çalıştık?” adlı bir bölüm var. 

Bu bölümde 2012’den bu yana Süleyman Soylu ile çalışıldığını, 2014-2019 yılları arasında AK Parti’nin eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de olduğu ifade ediliyor. 
 


2019’tan bu yana TÜBİTAK’la da çalışan şirketin diğer müşterileri ise şu şekilde: 

- Uluslararası Göç Filmleri Festivali

- Erdoğan Gönüllüleri

- Teknofest

- Jandarma Genel Komutanlığı

- Emniyet Genel Müdürlüğü

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

- Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin

- İçişleri Bakanlığı

- Ziraat Bankası

- AK Parti Siyaset Akademisi

- İstanbul Şehir Üniversitesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm bunların yanısıra Emin Şen’in ortağı Erkan Gül’ün firması Asist Bilgi Teknolojileri’nin aldığı ihaleleri açıkladı: 
 

2018-2020 yılları arasında İçişleri Bakanlığı’nın, AK Partili belediyelere “yap” dediği işler için 418 bin 283 dolarlık ihale alındı. Bunlar arasında “Vatandaşlık Hizmet Yönetimi Portalı”, “Vatandaşlık Hizmet Portalı yazılımı anket uygulaması”, “Veri işleme” gibi hizmetler var. 
 

Ekran Resmi 2023-01-12 22.54.46.png
Erkan Gül'ün şirketi Asist'e verilen ihaleler 2020'de de haber olmuştu/ Kaynak: BirGün


Asist’le adresleri aynı olan, Emin Şen’in sahibi olduğu Native Teknoloji, 2019-2020 yılları arasında, İçişleri Bakanlığı kod analizi, bilgi işlem dairesi, güvenlik bilgisayar hizmet alımı gibi hizmetler için 81 bin 597 dolarlık ihale aldı. 

2016-2018 yılları arasında Emin Şen’in kardeşi Ömer Enis Şen’e ait Spark’ın (Kıvılcım Dijital Ajansı) aldığı ihalelerin değeri 118 bin 825 dolar. Bu işlerin de hepsi Süleyman Soylu ile ilişkili.

2016-2019 yılları arasında Emin Şen’e ait SM360 ajansının aldığı ihalelerin değeri 644 bin 552 dolar. Süleyman Soylu, Çalışma Bakanı’ysa SGK’nın sosyal medya yönetimi alınıyor. 

Native Teknoloji’nin ya da SM360’ın aldığı ihalelere bakın. Dönem olarak ya Süleyman Soylu’nun bakanlığı ya da bakanlığın talimatıyla belediyelerin yaptığı işleri aldıklarını göreceksiniz. 

Buzdağının küçük kısmında 23 milyon TL'lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Doğrudan hizmet alımında ise inanılmaz bir para akışı olduğunu görüyoruz.


Ebabil Harekatı nedir?

“Bu arkadaşlar ne iş yapıyorlar? Sosyal medya yönetimi yapıyorlar, parayı buradan buluyorlar. Bu paraları tek başına almıyorlar, bu paraları dağıtıyorlar. Dağıttıkları ne işler yapıyor?” diyen Özgür Özel, açıklamasındaki bir sonraki başlıkta “Ebabil Harekatı” adlı telegram kanalından bahsetti. 
 

Özgür Özel
Fotoğraf: Twitter/@eczozgurozel


Özel’in açıklamasına göre bu 25 üyenin olduğu, kapalı bir kanal. CHP’li vekilin bahsettiği ve çok daha fazla üyesi olan diğer üç kanalın isimleri ise şöyle: Ebabil Hareketi, Derin Kuvvetler, İBB Kandil Kadrosu 

Özgür Özel, basın toplantısında Ebabil Harekatı’nda içeriklerin hazırlandığını, bu içeriklerin 8 bin sosyal medya trolü üzerinden yayıldığını söyledi. 

Özel, Ebabil Harekatı’nda hazırlanan bazı içerikleri de kamuoyu ile paylaştı: 
 

- Altılı masadan ilk açıklamayı Ahmet Davuoğlu yaptı. Altı partinin lideri, Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacakmış. Kısaca “kukla seçeceğiz ve kaos getireceğiz” diyor. 

- Süleyman Soylu’nun Twitter hesabından paylaştığı, İBB’deki terör soruşturması ile ilgili “Neyin Diyeti, Neyin Yalanları” başlıklı görseller SM360 tarafından hazırlanmış. Bu mesaj, Ebabil Harekatı’na gönderiliyor, oradan da 8 bin trolle paylaşılıyor. 

- “Bu konu çok başka kardeşlerim, hassas bir konu. Olabildiğince çok paylaşılma destek verelim. CHP’li belediyeler dağda geberen teröristlerin ailelerini belediyelerde işe alıyor”. Bu mesajı İBB Kandil Kadrosu hesabından yayıyorlar. 

- (Ekrem İmamoğlu için) İstanbul gevşeği, olmayan aklınca uluslararası bir toplantıdaki konuşmasında… Ekteki iki video ile gevşeğe hakettiği cevabı verelim. 

- “Geçmişte Canan Kaftancıoğlu’nun Twitter hesabı kapatılmış. Ebabil Harekatı şöyle yazıyor: Canan Kaftancıoğlu’nun hesabı Ebabiller tarafından sonlandırıldı. Helal olsun her birinize. Profile girip şikayet etmeye devam edelim, nefes alamasın. Televizyonlar, Canan Kaftancıoğlu’nun hesabının Twitter tarafından blokelendiğini söylüyor. Oysaki 8 bin kişi “ben bundan şikayetçiyim” deyince askıya alıp, inceleme yapıyorlar. 

- (Hakkında “dokunulmazlığın düşürülmesi” tartışmaları devam eden) CHP’li vekil Ali Mahir Başarır ile ilgili: “Satılmış” ifadesini bolca kullanarak TT yapmak istiyorlar. 


"Jandarma ve Emniyet'in hesapları, Emin Şen'in elinde"

CHP Grup Başkanvekili’nin açıklamasına göre 25 kişilik yönetici Ebabil Harekatı grubunda tartışmalar yapılıp, içerikler paylaşılıyor. Sonra “8 bin trole talimat veriliyor”. 

Özgür Özel’in örnek verdiği paylaşımlardan biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo'nun birlikte çektiği ve 31 Ekim’de yayımlanan video ile ilgili. 
 


“Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor” denilerek paylaşılan 7 dakika 12 saniyelik videoya Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden o dönem şu yanıtlar verilmişti: 
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır


CHP Grup Başkanvekili’nin iddiasına göre, her iki kurumunda paylaştığı tweette font ve noktalamalar aynı ve her ikisi de aynı telefondan gönderilmişti. Özel, bu tweetleri atanın aynı kişi, Emin Şen olduğunu söyledi. 

Independent Türkçe’nin “Bu mesajların aynı iPhone marka telefondan atıldığını nasıl tespit ettiniz?” sorusuna Özgür Özel şu yanıtı verdi: Telefonların saati, fontu, markası aynı ama inkar etmelerini bekliyoruz.  Etmezler çünkü biliyorlar hangi dijital veriyi yaydığını telefonların ve nereden alınabildiğini. “İkisi aynı telefon değil” diye inkar etmelerini bekliyorum. 

"Bu tweetleri sizin benim paramla belediyelerden aldığı ihalelerle, Süleyman Soylu için oluşturulmuş bir trol ordusunun kumandanı, biz Soylu’yu eleştirdiğimizde polisimiz ve jandarmamızı Soylu’ya kalkan ediyor" diyen Özel şöyle devam etti:
 

Şanlı Jandarma bunu yapar mı? Koca polis teşkilatı bunu yapar mı? Ama sen bir trolün eline verirsen hesapları ve hesaplar ele geçirilirse, bu hesaplardan birisi “Yunanistan’a giriyoruz”, “Allah göstermesin Cumhurbaşkanımıza suikast girişimi başarılı oldu” diyerek hacklense ne olur o zaman?

Eminimsi’nin arka cebinde geziyor bu hesaplar. 


"Ebabiller yoksa Süleyman Soylu diye birisi yok"

Özgür Özel, “Bunlar Süleyman Soylu’nun trol ordusudur. Ama maaşını kendisi değil, özellikle İçişleri Bakanlığı, eski dönemde Çalışma Bakanlığı ve bu bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç belediye yapmaktadır” dedi. 

CHP’li vekil, “Süleyman Soylu bir tweet attığında, Ebabiller sayesinde 4 bin- 5 bin retweet’e ulaşır. Ebabiller yoksa Süleyman Soylu diye birisi yok. Paylaşımı, Ebabil Harekatı’nda “köpürtüyoruz” denilerek paylaşılmıyorsa retweet de edilmiyor. 36-38-44 RT’de kalıyor.  Bu ebabiller, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’u sevmez, Mehmet Ersoy 32 retweette kalır” açıklamasını yaptı.

"Soylu'ya çatlayan ar damarı kadar yakınız"

Independent Türkçe’nin “25 kişilik kapalı gruplara siz nasıl ulaştınız?” şeklindeki sorusuna Özgür Özel şu yanıtı verdi: 
 

8 bin üyeli gruplar, açık grup. Paylaşım tasarımlarının yapıldığı ve ‘gruplara bu videoları atarız’ denilen grup, kapalı grup. 

Süleyman Soylu “Bir vatansever çıkıp da filanca belgeyi ulaştırırsa” diyordu. Bir vatansever de bu bilgileri ulaştırıyor belki bana. 

Vatanseverler, hep Süleyman Soylu ile mi temas ediyormuş? Bir vatansever çıktı, seni rezil etti işte. 

İnananlarımız, Müslüman olanlarımız için.. Allah bize şah damarımız kadar yakın ya… Biz Süleyman Soylu’ya çatlayan ar damarı kadar yakınız. 


"Beş ay sonra soruşturma komisyonu açacağız"

Özel, Independent Türkçe’nin “CHP grubu, bu iddialarla ilgili Meclis’te nasıl bir hamle yapacak?” sorusuyla ilgili olarak ise bu konuların Meclis’e sunulsa bile araştırma komisyonunun reddedileceğini söyledi. 

Özgür Özel, “Meclis, bunun için araştırma komisyonu kurmaz. Ama ben sorunuzu bugün için sandım. Beş ay sonra diyorsanız soruşturma komisyonu kuracağız. Bu komisyonda savcı görevi  yapacağız. Genel kurulun oylarıyla bu işi Yüce Divan paklar. Bugün araştırma komisyonunu reddederler ama yarın çatır çatır soruşturma komisyonu kurulacak” dedi. 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU