Megan Thee Stallion'ı ayağından vuran Kanadalı rapçi suçlu bulundu

Grammy ödüllü rapçi "Dans et" komutuna uymadığı için vurulmuş

Megan Thee Stallion, En İyi Çıkış Yapan şarkıcı Grammy ödülünü kazanmıştı (Reuters)

Kanadalı rapçi Tory Lanez'in 12 Temmuz 2020'de ünlü meslektaşı Megan Thee Stallion'ı ateş ederek topuğundan yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davada karar verildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrindeki davanın jürisi, 30 yaşındaki Lanez'i yarı otomatik silahla saldırıdan, araçta dolu ve ruhsatsız silah bulundurmaktan ve ağır ihmalle ateş etmekten suçlu buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

22 yıla kadar hapsi istenen Lanez, sınırdışı edilme ihtimaliyle de karşı karşıya. Jürinin suçlu bulduğu Lanez'in cezası, sonraki günlerde kesinleşecek.

27 yaşındaki Megan, Temmuz 2020'de realite şov yıldızı Kylie Jenner'ın evindeki bir partiden sonra Lanez'in kendisine "Dans et, k**tak" diye bağırdığını, söyleneni yapmadığı için de sinirlenip ateş ettiğini öne sürmüştü.

Lanez, Megan'ı vurduğunu inkar etmiş ve suçlamaların hiçbirini kabul etmemişti.

12 Aralık'ta başlayan davanın dün (23 Aralık) karara bağlanmasının ardından Megan'ın avukatı Alex Spiro şu ifadeleri kullandı:

Jüri doğru kararı verdi. Megan adalete kavuştuğu için minnettarım.

Lanez'in ailesiyse jürinin kararına sert tepki verdi. Rapçinin babası, mahkemenin önünde "Tanrı sizi yargılayacak" diye bağırırken objektiflere yansıdı.

Yaşanan olaydan sonra başta kimseye suçlama yöneltmeyen Megan, 15 Temmuz 2020'de "birisinin" kendisine zarar verme amacıyla ateş ettiğini söylemişti. Megan, o tarihte isim vermemişti.

Ağustos 2020'de sosyal medyada bir açıklama daha yapan Megan, kendisine ateş edenin Lanez olduğunu ifade etmişti.

Mahkemede bu açıklamayı neden geç yaptığı sorulan Megan, "Sektörün 'büyük abiler kulübünün' bana inanmayacağını düşündüm" demişti.

Megan Thee Stallion, 2021'de En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı dalında Grammy ödülü almıştı. Ünlü rapçinin, Beyonce'yle düet yaptığı Savage ve Cardi B'yle seslendirdiği WAP parçaları Billboard Müzik Listesi'nde ilk sıraya yerleşmişti.

Tory Lanez de Say It parçasıyla şöhreti yakalamıştı.

 

Independent Türkçe, New York Times, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU