Yeni Zelanda lideri Ardern'in muhalif parti liderine küfrü, açık artırmada satıldı

Gelirler, prostat kanseri araştırmaları için hayır kurumuna bağışlandı

42 yaşındaki Ardern, 26 Ekim 2017'de göreve başlamıştı (AFP)

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in mikrofonunu açık unutarak küfür ettiği anların yazılı kaydı, açık artırmada 100 bin Yeni Zelanda Doları'na (yaklaşık 1,1 milyon TL) satıldı.

Ardern'in 13 Aralık'taki parlamento oturumunda, sağcı ACT partisinin lideri David Seymour'un sorularına yanıt verdikten sonra yerine otururken, siyasetçiye "Kendini beğenmiş p**t" dediği duyulmuştu.

Canlı yayın sırasında yaşanan olay sosyal medyada da viral olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine normalde siyasi rakip olan Ardern ve Seymour, parlamento kaydının yazılı kopyasını imzalayarak açık artırmaya çıkardı.

Perşembe günü sonlanan açık artırmanın ardından, elde edilen gelirlerin ülkedeki prostat kanseri araştırmalarında kullanılması için hayır kurumuna bağışlanacağı bildirildi.

Ardern, Facebook'tan yaptığı açıklamada "Bunu hiç beklemiyordum. Mikrofon yanlışlıkla açık kalınca yaşanan bir gaf, Prostat Kanseri Vakfı için 100 bin Yeni Zelanda Doları değerinde bağışa dönüştü" dedi.

Ardern, olayın ardından Seymour'dan özür dilemişti. Muhalif siyasetçi de konuştuklarını ve aralarında anlaşmazlık kalmadığını belirtmişti.
 


ABD Başkanı Joe Biden da ocakta yaptığı basın toplantısında mikrofonunu açık unutmuş, kendisine enflasyonla ilgili soru soran Fox News muhabiri Peter Doocy'e "Aptal o***pu çocuğu" dediği duyulmuştu. Muhabir daha sonra Biden'ın kendisini arayıp özür dilediğini söylemişti.



Independent Türkçe, Guardian, AP

DAHA FAZLA HABER OKU