Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder?

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Nasıl bir insan bu kadar koltuğa düşkün olur ya? Koltuk insana bir şey vermez" dedi

Fotoğraf: ANKA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Burdur’un Yeşilova ilçesinde yurttaşlar ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, "Kavga ne zaman bize bir fayda sağladı? Hiçbir fayda sağlamadı. Dün konuşmuş yine Beyefendi. ‘Efendim, bunlar iktidara gelirse yolları, köprüleri yıkacaklar.’ Ya akıl var, mantık var. Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder? Nasıl bir insan bu kadar koltuğa düşkün olur ya? Koltuk insana bir şey vermez. Koltuğa değeri, o koltuğa oturan adam verir kardeşim. Koltuk ayrıdır ya. Lanet olsun öyle koltuğa. Gerçekten de ifade ediyorum. Lanet olsun öyle koltuğa. Yani kin, öfke olmaz insanın yüreğinde. Kin ve öfke ile devlet yönetilmez. Devlet, adaletle yönetilir. Adalet olması lazım" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mafya ve uyuşturucu baronlarını defterden sileceğiz"

Yurttaşların “İktidar, iktidar, iktidar” sloganına, "Gençler, hiç meraklanmayın. Az kaldı" diyerek yanıt veren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bir maratonu koşuyoruz, son 500-600 kilometresi kaldı. Önümüzde 5-6 ay kaldı, onun da sonunda göreceksiniz, iktidarı da yakalayacağız. Bu ülkeye barışı getireceğiz. Bu ülkede çiftçi kazanacak, çalışan kazanacak, sanayici kazanacak. Hiç kimse zarar etmeyecek; yeraltı dünyası, mafya ve uyuşturucu baronları hariç. Onları defterden sileceğiz. Onun dışında herkes, esnafın da kazanacağı bir Türkiye’yi getireceğiz.     

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti

Tek tek sayması uzun vakit alacağı için yalnızca 2023'te her biri ayrı öneme sahip 25 ayrı savunma sanayi projemizi fiilen uygulamaya alacağımızı söylemekle yetineyim. Nitekim dün Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısını yaptık. Toplantıda şu an itibarıyla araç gereç, mühimmat, bu alanlarda, havada, karada, denizde neleri yapıyoruz, neleri yapacağız, bunların kararlarını aldık, adımlarını attık. Dikkat ederseniz, biz bu projelerde mesafe katettikçe içeride ve dışarıda birilerinin rahatsızlığı artıyor. Hadi dışarıdakileri anladık çünkü attığımız her adımla bizimle ilgili asırlık planları bozuluyor. Peki içeride birileri bunlardan niye rahatsız oluyor? Çünkü onların da foyaları meydana çıkıyor. Tarihleri yalnızca hak ve özgürlük ihlalleriyle değil aynı zamanda ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine vurdukları darbelerle dolu olanlar, bu gelişmeleri yürekleri daralarak izliyor. Gerçi iktidara gelirlerse yaptığımız barajları, köprüleri, tünelleri, şehir hastanelerini yıkacaklarını söyleyecek kadar izanlarını kaybedenlerden başka nasıl bir tavır beklenir, onu da bilmiyoruz.

 

 

ANKA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU