Suudi Arabistan'dan Mekke ve Medine'yi ziyaret eden Türk vatandaşları için kolaylıklar paketi

Suudi Arabistan Türkiye’den kutsal topraklara gidecekler için bir paket hayata geçirdi

Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan, Mekke ve Medine'yi ziyaret edecek olan Türk vatandaşlarının ziyaretini kolaylaştıracak bir paketi hayata geçirdiğini duyurdu.

Suudi Turizm Otoritesi tarafından salı günü İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısında duyurulan pakette, Suudi Arabistan Krallığı'na kolay ve rahat bir şekilde giriş vizesi almak için bazı seçenekler sunuldu.

Buna göre Türk vatandaşları, Türkiye'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu aracılığıyla turist vizesi alarak Suudi Arabistan Krallığı'na gidebilecek, bununla birlikte Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve Türkiye'de akredite olan seyahat ve turizm ofisleri aracılığıyla da 48 saat içerisinde vize alabilecekler.

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet edenler veya Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Schengen vizesi sahipleri; Cidde, Medine, Riyad ve Dammam şehirlerindeki uluslararası havaalanlarına varışta vize alabilmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hac ve Umre Bakanlığı tarafından Suudi Turizm Otoritesi ile ortaklaşa başlatılan Nusuk platformu, Türk vatandaşları için hizmete açtığı web sayfası (nusuk.sa/tr) aracılığıyla, ziyaretçinin sitede yer alan mevcut programlardan birini satın alarak Umre vizesini alabilmesine ve ayrıca bir dizi hizmetten de faydalanabilmesine imkan sunmaktadır.

Suudi vatandaşları, arkadaşları için kişisel ziyaret vizesi talebinde bulunarak ziyaretçinin vize almasına yardımcı olabilecekleri gibi, akrabalarını ağırlamak isteyen veülkede ikamet eden vatandaşlar da aile ziyareti vizesinde yardımcı olabilecekler. Bu vize talepleri, birleşik ulusal vize platformu (visa.mofa.gov.sa) aracılığıyla gerçekleşecektir.

Salı günü İstanbul'da düzenlenen tanıtım toplantısına havayolları, oteller ve tur operatörleri gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda büyük şirketin yanı sıra bir dizi devlet kurumu da katıldı. Bu toplantıda Türkiye'nin önde gelen seyahat ve turizm şirketleriyle birkaç stratejik anlaşma imzalandı.

Bu vesileyle Suudi Turizm Otoritesi CEO'su, Yönetim Kurulu Üyesi ve “Nusuk” Genel Sorumlusu Fahd Hamid Al-Din şunları söyledi:

Suudi Arabistan Krallığı, ülkeyi ziyaret edeceklere yönelik tüm imkan ve kolaylıkları sağlamak için çabalarını sürdürüyor. Ziyaretçilere manevi, keyifli ve sorunsuz bir deneyimin sağlanması amacıyla çeşitli hizmetler, seçenekler ve benzeri görülmemiş kolaylıklar sunuyor.” CEO sözlerine şu şekilde devam etti: “Suudi turizm sektörünün 50'den fazla ortağı ile hava yolları, oteller ve tur operatörleri gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda büyük şirketin yanı sıra bazı devlet kurumlarının da katılmış olduğu İstanbul'da düzenlen tanıtım toplantısının sonuçlarından memnunuz. Nusuk platformunu Türkiye'den gelen Mekke ve Medine ziyaretçilerine sunabileceği kolaylıklar, hizmetler ve zenginliği için Türkçe olarak sunmaktan da onur duyduk.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU