Galler'de "İsrail'e silah satan" fabrikaya saldırı

Filistin destekçisi eylemciler arasında 65 yaşındaki bir kadın da var

Eylemciler binanın dışına kırmızı boya da püskürttü (Palestine Action / Vladimir Morozov)

Filistin Eylem (Palestine Action) grubu, Galler’de İsrail’e silah sattığı öne sürülen bir şirketin camlarını balyozla indirdi.

Aktivistler, ABD merkezli havacılık ve savunma sistemleri üreticisi Teledyne Technologies’in Presteigne kasabasında yer alan fabrikasına perşembe günü baskın düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabahın erken saatlerinde yaşanan olayda eylemciler, fabrikanın camlarını indirerek içeri girdi ve ofislerdeki bilgisayarları parçaladı.

Grup üyeleri, 7.30 sularında çatıya çıkarak binayı işgal ettiklerini ve fabrikanın faaliyetlerini durdurmasını istediklerini söyledi.

Olay yerine giden polisin yaptığı açıklamada 65, 41 ve 39 yaşlarında üç kadınla 34 yaşındaki bir erkeğin yakalandığı belirtildi.

Eylemcilerin kimlikleri paylaşılmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
 

Filistin yanlısı grup, fabrikaya baskın yaptı.JPG
Filistin yanlısı grup, eylemlerini sürdüreceğini de duyurdu (Palestine Action / Vladimir Morozov)


Grubun yaptığı açıklamada, Teledyne ve alt kuruluşu E2V Technologies’in İsrail ordusu için drone ekipmanları ve gözetleme sistemleri ürettiği öne sürüldü.

İsrail’in en büyük silah şirketi Elbit Systems’ın faaliyetlerine son vermeyi amaçladıklarını belirten grup, Birleşik Krallık hükümetini de Filistinlilere karşı yürütülen işgal kampanyasına destek vermekle suçladı.

Elbit Systems ya da Teledyne olaya ilişkin henüz açıklama yapmadı.



Independent Türkçe, Telegraph, Palestine Action

DAHA FAZLA HABER OKU