Fatih Altaylı: Nişantaşı'nda kedi katilleri

“Nişantaşı kedilerinin mama kaplarına ‘zehirli mamalar’ bırakmışlar. Onlarca kedi hayatını kaybetmiş”

Fotoğraf: Reuters

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Nişantaşı’nda sokak kedilerinin kaplarına zehirli mamalar bırakıldığını öne sürdü. Altaylı’nın aktardığına göre onlarca kedi zehirli mamalar yüzünden hayatını kaybetti, bazı köpekler de rahatsızlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı’nın bugünkü köşe yazısı şöyle:

Hafta sonu İstanbul Nişantaşı'nda büyük bir felaket, akılalmaz bir rezalet yaşandı. Nişantaşı'nı bilirsiniz belki. İstanbul'un 19. yüzyılda kurulmuş semtlerinden biri. Şimdilerde alışveriş ortamı ile ünlü. Büyük bölümü yaşlı insanlardan oluşan yerleşik nüfusu ve gün boyu gelip eğlenen, yemek yiyen, alışveriş yapanların ziyaret ettiği bir semt.

Semtin sembollerinden biri de sokak kedileri. Kimseye zararı olmayan, güzellikleri ünlü kediler. Yıllardan beri Nişantaşı sakinleri ve Şişli Belediyesi bu kedileri besler, bunlara semtteki parklarda kulübeler yapar. Kedilerin doğum zamanı semt ahalisi yavruların büyük bölümünü sahiplenir. Kediler de en az Nişantaşı sakinleri kadar hatta onlardan daha Nişantaşılıdır.

Hafta sonunda... Birisi ya da birileri. Kimliği ne yazık ki meçhul şerefsiz ya da şerefsizler... Nişantaşı kedilerinin mama kaplarına "zehirli mamalar" bırakmışlar. Kimseye zararı dokunmayan, dünya güzeli kedilerin mama kaplarına. Onlarca kedi hayatını kaybetmiş. Yolda gezdirilirken bu mamalardan atıştıran pek çok ev köpeği de hastalanmış, günlerdir komada yatıyorlar. Bazıları ne yazık ki uyutulacak. Böyle bir insafsızlığı kim nasıl, niye yapar! Böylesi birini bir ana niye doğurur! Bunların dünyaya geliş biçime doğum demek doğru mudur!

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU