Ben Affleck, Netflix'in "üretim hattı" yöntemine isyan etti

Oyuncu, "[Netflix'e] '50 harika filmi nasıl yapacağız? Bu nasıl mümkün olabilir?' derdim" dedi

Affleck, 2019'da çıkan Netflix filmi Triple Frontier'da (Netflix)

Ben Affleck, Netflix'i film yapımındaki "üretim hattı" yöntemini değiştirmeye ve "biraz daha yükseği hedeflemeye" çağırdı.

Oyuncu, çarşamba günü (30 Kasım) The New York Times'ın DealBook Zirvesi'nde Matt Damon'la kurduğu yeni film stüdyosu Artist Equity hakkında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşma sırasında Affleck, stüdyosunun "ticari" filmlerin hâlâ iyi yapılabileceğini ve yapım ekiplerine adil ödeme sunulabileceğini göstermesini istediğini söyledi.

Konuşmanın moderatörü, o günün ilerleyen saatlerinde Netflix'in eş CEO'su ve başkanı Reed Hastings'le röportaj yapacağını söyleyince, 2019'da yayın platformunun aksiyon filmi Triple Frontier'da rol alan Affleck, Artist Equity'nin onlardan nasıl farklılaşacağını açıkladı.

Affleck, "Ticarilik ve kalite arasında bir ayrım görmüyorum" dedi:

Reed Hastings'e sorarsanız, 'Biz bir iz bırakmak için niceliğe yöneldik' [diyecektir].

Eminim bunda bir bildiği vardır ve eminim harika bir strateji yürütüyorlardır ama ben olsam '50 harika filmi nasıl yapacağız? Bu nasıl mümkün olabilir?' derdim. Yeterince büyük bir komite yok... Bunu yapamazsınız.

Ünlü oyuncu, "Bu dikkat, özveri ve çalışma gerektiren bir şey ve bir tür üretim hattı sürecine direniyor. [Netflix'in orijinal filmlerden sorumlu başkanı] Scott Stuber gerçekten yetenekli, zeki bir adam [ve] onu gerçekten seviyorum... [Ama] bu imkansız bir iş" diye devam etti.

Affleck, film patronlarının kısa vadeye baktıklarını ancak uzun vadede yapımlara daha fazla zaman ve para ayırmanın "daha çok kişinin bir şeyler izlemesini, daha çok kişinin içerik için para ödemesini, daha çok kişinin para harcamasını" sağlayacağını söyledi.

Ünlü oyuncu, "Bu, aksiyon filmlerinin izleyici kitlesinin küçük dramlardan daha geniş olması fikrini anlamıyorum anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı:

Armageddon için 120 milyon dolar, Can Dostum (Good Will Hunting) için 18 milyon dolar, bunu anlıyorum.

Bazı türler daha geniş kitlelere hitap ediyor, bunu göz ardı edemezsiniz. Ama aynı zamanda, bu tür filmlerden herhangi biri daha iyi olabilir. Hadi iyi bir tane yapalım. Akıllıca yapalım, ilginç olsun, seyirciyi şaşırtalım, umursamalarını sağlayalım.

İnsanlara birbirlerini vurmalarını ve bir şeylerin havaya uçmasını izletebileceğinizi biliyorum çünkü kafaları güzel, saat gecenin ikisi ve Netflix'te geziniyorlar ama bundan biraz daha fazlasını hedefleyelim. İnsanların 20 yıl sonra hatırlayacağı bir şey bulmaya çalışalım.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU