Erdoğan: En uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz

Suriye ve Irak'a yapılan hava harekatı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Uçaklarla, toplarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Deprem Gölyaka'da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte hamdolsun vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık. 2022'yi deprem tatbikat yılı ilan ederek 94 binin üzerinde faaliyet yürütmüştük. Gölyaka depremi deprem gerçeğinin ne kadar yakınımızda olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

"Yusufeli Barajı'na da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun alt yapı sembolü olarak hoş geldin diyoruz"

Konuşmasında, dün açılışı yapılan Yusufeli Barajı'nın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Gövde yüksekliği bakımında Türkiye'nin en büyük, dünyanın en büyük beşinci barajı olan Yusufeli, üreteceği enerji ve depolayacağı su ile ülkemizin gelişmesine önemli katkılarda bulunacaktır. Yusufelili kardeşlerime evlerini, iş yerlerini geride bırakarak yeni yerlerine taşınarak yaptıkları fedakarlık için teşekkür ediyorum. Yusufeli Barajı'na da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun alt yapı sembolü olarak hoş geldin diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor öyleyse bizim de kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur"

Beyoğlu'nda gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin de konuşan Erdoğan, saldırının faillerinin ve onların başlantılarının kısa sürede aydınlatıldığını belirterek şunları kaydetti:

Bombayı koyan terörist ve çok sayıda kişi yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Bu eyleme karışan kim varsa nerede olursa olsun bulunacak ve dökülen masum kanlarının hesabı kendisinden misliyle sorulacak ve cezası kesilecektir. İstanbul'daki eylemi timsah gözyaşı ile kınayanların gerçek yüzleri arkasından başlattığımız operasyona verdikleri tepki ile ortaya çıkmıştır.Suriye sınırlarımız ile ilgili ahitlerimize de sonuna kadar sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi sözlerini tutamıyor öyleyse bizim de kendi başımızın çaresine bakma hakkımız doğmuştur. Bizim her sözümüz gibi bu beyanımızın da gerisinde çok somut gerekçeler var. 

"En uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz"

"Uçaklarla, toplarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır" diyen Erdoğan, "Hatay'dan Hakkari'ye sınırlarımızı bir güvenlik şeridi ile kapatmak kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk. Kalanlarını da adım adım halledeceğiz. Tel rıfat, Münbiç, Ayn el Arab’ı temizleyeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz. Beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır. Irak ve Suriye yönetimleri Türkiye'nin harekat yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar. Attığımız adımlar Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Bunlar ülkemizin küresel krizleri fırsata dönüştürmesinden rahatsızlar. Bunlar Türkiye'nin bölgresel liderliğini güçnlendirmesinden rahatsızlar. Ülkemizin maruz kaldığı hangi haksızlığı kazısalk altından aynı hazımsızlık çıkıyor. Bunun AB tam üyeliğimizin engellemesinde, ABD ile F35 krizinde yaşadık. Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyoruz. En çok da bel altı vuruşlara tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. İstanbul'da bomba patlatarak Türkiye'nin canını acıtacaklarını sanıyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki biz artık bu safhaları geçeli çok oldu.  Sokakları karıştırmak isteyen vandalları bozguna uğratan, darbecileri püskürten, ekonomik tetikçilere eyvallah etmeyen Türkiye'yi sinsi yöntemlerle dize getirmeye çalışanlara mesajımız gayet net: Başaramayacaksınız. 

"Kağıthane'yi Kağıttepe diye söyleyen kişiden bu ülkeye cumhurbaşkanı olur mu?"

Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik de eleştirilerde bulundu.

"SGK Genel Müdürlüğü dönemi hariç herhangi bir bilgisi, kabiliyeti olmayan CHP Genel Başkanı'nın devleti yönetmek sorumluluğu nutukları atması ise ayrı bir komedi olarak karşımıza çıkıyor"diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Kağıthane'yi Kağıttepe diye söyleyen kişiden bu ülkeye cumhurbaşkanı olur mu? Söyleyeceklerimin hepsi de muhatabının sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir. Haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini borsasının yükselişi üzerinden hançerlemek isteyen bir sefil, sorunmluluk lafının yanına yaklaşamaz. Yurtdışına gittiğinde ne kadar terör örgütü destekçisi varsa onların ekmeğin yağ süren bir gafil sorumluluk lafı ile yanyana gelemez. Terör örgütü güdümündeki partiyi ülke yönetimine ortak etmek isteyen bir namert sorumluluktan sözedemez. Devraldıkları belediyelerde yapılanları yaşatmayı beceremediklerinden sorumluluk diyerek ortalıkta dolaşması kadar yüzsüzce bir tavır olamaz. Dünyada ülkesinde orman varlığını en çok arttıran yönetimine ağaç diye saldıranların aslında hangi alçak hesapların peşinde olduklarını Gezi olaylarında görmüştük. CHP Genel Başkanı ağaç diye gevelediğine göre bu nöbet herhalde kendisine geçti. Cumhurbaşkanlığı adaylığını dahi ilan etmekten aciz olan bu zat harcadığımız her nefesin fuzuli olduğunu biliyoruz. Haksız, hukuksuz, pervasız şekilde itham etttiği öğretmeninden polisine kadar tüm kamu görevlilerinin sahipsiz olmadığını görmesi için kendisine cevap veriyoruz. Bay Kemal, ne bu polis, ne bu sağlıkçılar hiçbiri sahipsiz değildir, onların yanında ve arkasında biz varız. 

"Muhalefet pozitif siyaset konusunda kararlı ise söz veriyorum, kendilerinin hiçbir eksikliklerini yüzlerine vurmayacağız"

Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında 3 Aralık'ta yeni bir vizyon belgesi açıklayacaklarını duyurması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Bu zatın ilk kez bir vizyon açıklayacağını ilan etmesinden biz memnuniyet duyarız. Bizim asıl tartılmak istediğimiz kantar işte burasıdır. Muhalefetle eser ve hizmet siyasetinde yarışmak istiyoruz .Muhalefet pozitif siyaset konusunda kararlı ise AK Parti grubundan Cumhur İttifakı olarak söz veriyorum, kendilerinin hiçbir eksikliklerini yüzlerine vurmayacağız, hiçbir gafları ile dalga geçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Muhalefetin bu yeni siyaset tarzına ayak uydurması bizim de işimizi kolaylaştıracaktır. Gelin vizyonlarımızı yarıştıralım, projelerimizi kapıştıralım. Hayatı boyunca hasbi siyaset tarzı, harbi insan ilişkisi ile milletimizin gönlünde yer etmiş birisi olarak söylediğim herşeydeki samimiyetimi herhalde kimse sorgulayamaz. Muhalefe tliderleri de aynı delikanlılığı sergileyecekse buyurun 2023'ü demokrasi şölenine çevirelim. Eski usulde devam etmek isterlerse milletimizin geleceğini kimseye kurban etmeyiz. Bizde gül var ama bizde gürz de var. Kim hangisini isterse onunla karşısına çıkarız. 

Grup toplantısı sonrası Erdoğan, İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a parti rozetini taktı.

Erdoğan: Esad ile görüşme olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ''Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile ikinci bir görüşme olur mu?'' sorusuna ''Olabilir'' yanıtını verdi.

Olası görüşmenin zamanı da sorulan Cumhurbaşkanı ''Tarih verilir mi?'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşüp görüşmeyeceği de soruldu.

Erdoğan, "Esad ile görüşme olabilir. Siyasette küslük dargınlık olmaz, eninde sonunda adımlarımızı atarız" dedi.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU