Pentagon'dan Suriye açıklaması: Sahada olanları izlemeye devam ediyoruz

Suriye'deki gelişmelere ilişkin konuşan Singh, “Sahada olanları izlemeye devam ediyoruz. Bakanlık olarak her boyutu ile tüm tarafların gerilimi düşürmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, basın toplantısında, Türkiye’nin Suriye ve Irak'taki YPG hedeflerine yönelik harekatı ve YPG'nin Türkiye'ye yaptığı roket saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sahada olanları izlemeye devam ediyoruz. Bakanlık olarak her boyutu ile tüm tarafların gerilimi düşürmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullanan Singh, bölgedeki tüm tarafların her türlü saldırısının IŞİD ile mücadeleyi etkilediğini söyledi.

Singh, ABD’nin bölgedeki konuşlanmasını değiştirmediğini kaydetti.

“Tüm taraflardan kastının kimler olduğuna” ilişkin bir soruya da yanıt veren Singh, “Açık kaynaklardan gördünüz, Türkiye geçtiğimiz hafta bir saldırıya uğradı, ardından Irak ve Suriye’de hava saldırıları olduğunu gördük. Taraflara tüm çatışmaları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz. Biliyorsunuz ABD ordusunun oradaki amacı DEAŞ’ın kalıcı olarak yenilmesidir. Bu saldırıları bu amaçtan alıkoyuyor ve DEAŞ’ın yenilmesi konusunda uluslararası koalisyon kazanımlarını riske atıyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU