Real Madrid, Dubai'de tematik park açacak

Real Madrid markalı bir yapı ilk olarak 10 yıl önce önerilmişti

Takımın Madrid'deki stadı (Unsplash)

Futbol takımı Real Madrid, Dubai'de kendi markasını taşıyan bir tematik park açmaya hazırlanıyor.

Futbol temalı eğlence tesisinde, takıma adanmış bir müze, lunapark aletleri, futboldan esinlenen oyunlar ve aktivitelerin yanı sıra satılık hediyelik eşyalar olacak.

İnşaat ve hazırlık planlandığı gibi giderse park 2023'ün sonlarında açılabilir.

Real Madrid, Dubai Parks and Resorts ortaklığıyla yürüttüğü projeyi perşembe günü yayımladığı basın bildirisiyle duyurdu.

Açıklamada, "Bu yenilikçi yeni deneyim, ailelerin ve her yaştan tüm futbol ve sporseverlerin kendilerini dünyanın en büyük futbol kulübünün kültürüne kaptırmalarına olanak sağlayacak" ifadeleri kullanıldı.

Ziyaretçilere, Real Madrid'i 20. yüzyılın en büyük kulübü yapan ruh, tutku ve başarılardan esinlenmiş çeşitli benzersiz oyunlar ve eğlence aletleri de dahil etkileşimli deneyimlere katılma fırsatı verilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dubai'de bir Real Madrid merkezi fikri ilk olarak 10 yıl önce önerilmişti. Bu proje, yapım şirketi Dreamworks, Lego, süper kahraman markası Marvel ve Bollywood film endüstrisinden esinlenen markalı tematik parklar ve eğlence mekanları arasına katılıyor.

Takımın sahipleri ilk olarak BAE'de takımın adını taşıyan bir tatil köyü önermişti. Burası bir stadyumun yanı sıra bir otel, mağazalar, marina ve daimi konutlar içerecekti.

Resü'l Hayme Emirliği'nde açılması planlanan 1 milyar dolarlık proje 2013'te iptal edilmişti.

Dubai Holding Entertainment CEO'su Fernando Eiroa, tematik park duyurusu hakkında şunları söyledi:

Real Madrid'in bölgeye en iyi uluslararası eğlence markalarını getirme arayışındaki Dubai Parks and Resorts'u ortağı olarak seçmesinden çok memnunuz.

Real Madrid, benzersiz bir başarı geçmişi ve dünyanın her köşesinde milyonlarca tutkulu taraftarı olan küresel bir futbol megastarı.

FIFA, 2022 Dünya Kupası'na Katar'ın Doha kentinde ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, bu ay Avrupa futbolunun Körfez Ülkeleri'yle bağlantıları mercek altına alındı.

Pazar günü başlayacak etkinlik, 10 yıldan uzun süre önce duyurulmasından beri bir dolu tartışmaya konu oluyor.

Birçok taraftar, oteller ve tatil beldeleriyle iyi düzenlenmiş olan komşu BAE'de kalıyor. Dubai, Doha'dan otomobille yaklaşık 6 saat uzaklıkta.

Dünya Kupası'nın açılış töreni, ev sahibi Katar ile Ekvador arasında oynanacak ilk maç öncesinde pazar günü TSİ 17.00'da yapılacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU