Oleksandr Usyk, bokstan emekli olmadan önce iki kez daha dövüşmek istediğini ve ideal ilk rakibinin Daniel Dubois veya Joseph Parker olduğunu söyledi.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Usyk geçen mayısta Tyson Fury'yi yenerek 24 yıl sonra ilk kez tartışmasız ağırsıklet şampiyonu olmuştu. Ardından aralık ayında Britanyalıyı tekrar puanla yenerek birleşik kemerlerini korumuştu.
Bu dövüşler arasında Ukraynalı IBF unvanını boşaltmıştı, yani geçici şampiyon Dubois resmi unvan sahibi olmuştu. Dubois, eylülde Anthony Joshua'yı nakavt ederek unvanını korumuştu ve 22 Şubat'ta Parker'a karşı kemerini savunacak.
Usyk 12 Şubat Çarşamba günü Sky Sports'a, "Kim kazanırsa onunla dövüşeceğim" diye konuştu.
Joseph Parker, Daniel Dubois, fark etmez.
Sanırım iki yıl, bir buçuk yıl [boksta] kaldı. Harika hissediyorum. Hazırlanmam gereken iki dövüş olduğunu hissediyorum, daha fazla değil, sadece iki.
Usyk'in Fury'yi ikinci kez yenmesinin ardından 38 yaşındaki boksör ringde Dubois'yla yüz yüze gelmişti. Daha önce tartışmasız kruvazör sıklet şampiyonu olan Usyk'in Dubois'yı 2023'te yenmişti.
Polonya'daki o gece Usyk, 27 yaşındaki Dubois'nın yasal bir vuruş olduğunu düşündüğü tartışmalı bir bel altı darbesi aldıktan sonra toparlanmıştı.
Dubois, Sky'a, "Parker'dan sonra Usyk'le yapacağım bir sonraki dövüş için çalışıyorum" diye konuştu.
Artık bunun için hazırım. Hepimiz bir gün büyümek zorundayız. Geri al.
Usyk, iki tartışmasız şampiyonluğun yanı sıra Olimpiyatlarda altın madalya kazanmış bir isim. Profesyonel kariyerine başlamadan önce Londra 2012'de zafer kazanan solak boksör, Fury ve Joshua'yı ikişer kez yenmesinin yanı sıra Dubois, Derek Chisora, Tony Bellew, Mairis Briedis ve Murat Gassiev'i alt ederek yenilmezliğini korudu.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal
© The Independent